Το νέο Audi Q1 θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη του A1, ενώ σχεδιαστικά θα εκφράζει και αυτό το νέο δυναμικό και ελκυστικό προφίλ της εταιρείας γενικότερα.

    Audi Q1: O βενιαμίν των Q της Audi

    99.488 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2019)

    What is new
    - Μεγαλύτερο από το Audi A1
    - Κινητήρες από 115 έως 200 ίππους
    - Πάνω στην MQB A0 πλατφόρμα

    Παρουσίαση τέλη του 2019
    Η οικογένεια των Q crossover μοντέλων της Audi είναι έτοιμη να υποδεχθεί το νεότερο και μικρότερο μέλος της, το Audi Q1. Ένα μοντέλο που «απασχολεί» πολύ καιρό τόσο την Audi όσο και εμάς και που τώρα η Audi εκμεταλλευόμενη το νέο A1 στο οποίο θα βασιστεί, αποφασίζει να περάσει στην παραγωγή. 

    Αισθητικά το νέο Q1 όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες των συνεργατών μας, εκφράζει το νέο επιθετικό προφίλ των μοντέλων της Audi και ιδιαίτερα του A1, από το οποίο ωστόσο θα είναι μεγαλύτερο ελαφρώς προς όλες τις διαστάσεις και ιδιαίτερα ως προς το ύψος. Ο crossover χαρακτήρας του θα ενισχυθεί περαιτέρω και από τις στιλιστικές λεπτομέρειες κυρίως στους προφυλακτήρες και περιμετρικά χαμηλά του αμαξώματος, ωστόσο το Q1, θα εστιάζει στον ασφάλτινο και σπορτίφ οδηγικό χαρακτήρα. Το εσωτερικό του αναμένεται ποιοτικά κορυφαίο και λειτουργικό, με high tech στοιχεία και σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Οι κινητήρες του θα προέρχονται από την γκάμα του A1 με εκκίνηση τον 1.000άρη TSI των 115 ίππων (Q1 30 TFSI) και κορυφαία την έκδοση Q1 40 TFSI με 200 ίππους και 2λιτρο μοτέρ. Ενδιάμεσα, θα συναντήσουμε τον 1,5 λτ. TFSI με 150 ίππους, ενώ όπως και το Α1 δεν θα διαθέτει κινητήρες πετρελαίου. Το λανσάρισμα θα γίνει μέσα στο 2019 και η παραγωγή του θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της SEAT στο Μαρτορέλ. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    BRIDGESTONE TURANZA 6
    moto