Νέο Lexus RX: Τι «κρύβει» ο Ιάπωνας ιδρυτής των πολυτελών SUV
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Lexus RX: Τι «κρύβει» ο Ιάπωνας ιδρυτής των πολυτελών SUV

33.796 Επισκέψεις στο άρθρο

Το νέο Lexus RX είναι πλέον παρών στην 5η του ολοκαίνουργια γενιά πιο προηγμένο από ποτέ. Δείτε τα highlights του πολυτελούς ιαπωνικού SUV!

5η γενιά του Lexus RX

Στις αρχές του καλοκαιριού η Lexus προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας γενιάς του RX, την οποία και σας παρουσιάσαμε, με το ιαπωνικό πολυτελές SUV να φέρνει μαζί του μία σειρά από νέα στοιχεία που το καθιστούν ακόμα καλύτερο από το αυτοκίνητο που αντικαθιστά. Από τον εξωτερικό σχεδιασμό έως τους τομείς της τεχνολογίας, των κινητήριων συνόλων και της ασφάλειας το νέο RX έρχεται πλήρως επαναπροσδιορισμένο, με σκοπό να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις περίπου 3,5 εκατομμύρια πωλήσεις που έχει στο ενεργητικό του από το 1998, όταν το πρώτο μοντέλο RX ίδρυσε την κατηγορία της αγοράς των πολυτελών SUV.
 
Με αφορμή λοιπόν την παρουσία της νέας , 5ης γενιάς του RX συγκεντρώσαμε τα highlights του μοντέλου, τα οποία και παρουσιάζουμε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σε νέα πλατφόρμα: Μικρότερο βάρος, μεγαλύτεροι χώροι

Το νέο RX είναι βασισμένο στη πλατφόρμα GA-K, η οποία με τη σειρά της αποτελεί τον θεμέλιο «λίθο» για την βελτίωση πλήθος άλλων χαρακτηριστικών της νέας γενιάς του μοντέλου. Η υιοθέτηση της πλατφόρμας Global Architecture GA-K της Lexus συμβάλει μεταξύ άλλων στην επίτευξη του χαμηλότερου κέντρου βάρους (-15 χλστ.), των βελτιωμένων χαρακτηριστικών αδράνειας, της μείωσης βάρους (μέχρι και 90 κιλά συγκριτικά με το παλαιό μοντέλο) και της αυξημένης ακαμψίας του αμαξώματος. Παράλληλα προσφέρει μεγαλύτερο μεταξόνιο +60 χλστ. (2.850 χλστ.) και πιο ευρύχωρη καμπίνα με το ίδιο συνολικό μήκος με του προηγούμενου μοντέλου (4.890 χλστ.). Να σημειωθεί πως φαρδύτερα είναι και τα μετατρόχια (εμπρός +15 χλστ., πίσω +50 χλστ.).

Εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα «Next Chapter»

Από εκεί και πέρα το καινούργιο RX έχει αλλάξει και εμφανισιακά, υιοθετώντας την σχεδιαστική γλώσσα «Next Chapter». Η σχεδίαση NextChapter χρησιμοποίησε ως βάση το σχήμα της ατράκτου από τη χαρακτηριστική μάσκα Lexus για να δημιουργήσει μια σχεδιαστική ταυτότητα «spindlebody», ενσωματώνοντας τη σε ολόκληρο το εμπρός τμήμα του οχήματος. Η μάσκα αυτή καθαυτή ερμηνεύεται τώρα ως μία ενιαία μονάδα που ενσωματώνεται στα άκρα του αμαξώματος και συνδυάζεται με  νέους προβολείς και αιχμηρά φώτα ημέρας. Ο νέος σχεδιασμός δίνει στο προφίλ του RX μια πιο στιβαρή εμφάνιση, την ώρα που το χαρακτηριστικό οπτικό εφέ της «αιωρούμενης οροφής» που δημιουργείται από τη μαύρη πίσω κολόνα παραμένει, αλλά αποκτά μία ισχυρότερη, τρισδιάστατη εμφάνιση. Στο πίσω μέρος τα φώτα είναι τοποθετημένα σε μία «φωτεινή μπάρα» που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και αγκαλιάζει τις γωνίες αναδεικνύοντας την ευρεία εμφάνιση του οχήματος.
 
Μιλώντας για την εμφάνιση του RX αξίζει να σημειωθεί πως καινούργιο είναι και το χρώμα Sonic Copper (φωτό), που αυξάνει τον αριθμό των χρωματικών επιλογών στις εννέα!

Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw