Το ανανεωμένο Ford Focus υιοθέτησε μια τολμηρότερη εξωτερική σχεδίαση, νέες τεχνολογίες και μια μεγάλη γκάμα κινητήρων για την ευρωπαϊκή αγορά.

Η νέα Ford Mustang κάνει την πρώτη της εμφάνιση (fastback και cabrio) σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ θα κυκλοφορήσει το 2015.

Το Edge Concept προσφέρει μία πρώτη γεύση από την τεχνολογία, τη σχεδίαση και την ποιότητα κατασκευής που θα χαρακτηρίζουν το νέο μεγάλο SUV της Ford για την Ευρώπη.

Tο Dakar Ranger βασίζεται στο στάνταρ 4x4 double-cab Ranger και έχει τροποποιηθεί από τη Neil Woolridge Motorsport & την Global Product Development Team της Ford.

Η Ford παρουσίασε επίσημα στην Έκθεση της Γενεύης πολλά νέα μοντέλα πρωτότυπα και παραγωγής, ενώ αποκάλυψε και τις σύγχρονες τεχνολογίες με τις οποίες θα τα εφοδιάζει.

Το Ford C-MAX Solar Energi Concept εκτιμάται ότι θα μειώνει τις ετήσιες εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου κατά τέσσερις μετρικούς τόνους, όταν βγει στην παραγωγή.

Τα μοντέλα της Ford στη Γενεύη

9.847 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/3/2014

Με κυρίαρχο το ανανεωμένο Focus, η Ford παρουσίασε πολλά μοντέλα της στη Γενεύη, πρωτότυπα και παραγωγής, ανάμεσα σε αυτά το Edge concept, τη Mustang (fastback και cabrio) και το C-MAX Solar Energi Concept.

 
Η Ford παρουσίασε επίσημα στην Έκθεση της Γενεύης το ανανεωμένο Focus, που θα αρχίσει να πωλείται το 2ο εξάμηνο του 2014, τη νέα Ford Mustang που φτάνει στην Ευρώπη το 2015 σε fastback και cabrio εκδοχή και το νέο Ford Edge Concept, που αποτελεί τον προάγγελο για ένα μεγάλο SUV παραγωγής της εταιρείας. Επίσης, η εταιρεία αποκάλυψε για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους το C-MAX Solar Energi Concept, το Dakar Rally Ford Ranger, καθώς και το πρόγραμμα SYNC 2, με το οποίο θα εφοδιάζονται πολλά μοντέλα της φίρμας.

Αναλυτικότερα, το ανανεωμένο Ford Focus υιοθέτησε μια τολμηρότερη εξωτερική σχεδίαση, αναβαθμισμένο εσωτερικό, νέες τεχνολογίες (όπως το SYNC 2 και το hands-free τεχνολογία Perpendicular Parking) και βελτιώσεις στην οικονομία καυσίμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι η γκάμα κινητήρων για την Ευρώπη περιλαμβάνει τον νέο βενζινοκινητήρα 1,5 λτ. EcoBoost 150 PS και τον νέο 1,5 λτ. TDCi diesel 120 PS με οικονομία καυσίμου βελτιωμένη κατά 19% σε σχέση με το σημερινό Focus. Σημειωτέον ότι το Focus facelift θα διατίθεται επίσης με τον 1.000άρη EcoBoost, που εκπέμπει 99 γρ./χλμ. CO2.

Επίσης, η νέα Ford Mustang κάνει την πρώτη της εμφάνιση (fastback και cabrio) σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ θα κυκλοφορήσει το 2015. Σημειωτέον ότι το μοντέλο θα διατίθεται και με τον 2,3 λτ. κινητήρα EcoBoost.

Επιπρόσθετα, το Ford Edge Concept κάνει την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση στο Σαλόνι της Γενεύης, προσφέροντας μία πρώτη γεύση από την τεχνολογία, τη σχεδίαση και την ποιότητα κατασκευής που θα χαρακτηρίζουν το νέο μεγάλο SUV για την ευρωπαϊκή αγορά. Το μοντέλο επίσης υιοθετεί τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης, όπως αυτόματο παρκάρισμα και συστήματα αποφυγής εμποδίων.

Επιπλέον η Ford παρουσίασε το C-MAX Solar Energi Concept το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο του είδους που προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός plug-in υβριδικού μοντέλου, χωρίς εξάρτηση από το ηλεκτρικό δίκτυο για φόρτιση, αφού το ηλιακό πάνελ στην οροφή συλλέγει την ηλιακή ενέργεια και τη μετατρέπει σε ενέργεια κίνησης.

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Ευρώπη εκτίθεται το Ford Dakar Ranger, που πρόσφατα ολοκλήρωσε το Ράλι Ντακάρ στο αγωνιστικό του ντεμπούτο.

Τέλος, όσον αφορά το πρόγραμμα SYNC 2 της Ford, αυτό επιτρέπει το φωνητικό έλεγχο των συστημάτων πλοήγησης, κλιματισμού, τηλεφώνου και ψυχαγωγίας με απλές, φωνητικές εντολές και μέσω μιας νέας, έγχρωμης οθόνης αφής υψηλής ανάλυσης, οκτώ ιντσών.