Τελειώνει με τα πολυμορφικά η Citroen;

Τελειώνει με τα πολυμορφικά η Citroen;

2.178 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2021)

Η δημοτικότητα των πολυμορφικών μοντέλων ολοένα και υποχωρεί με αποτέλεσμα η Citroen να κάνει σκέψεις κάποια στιγμή να τα αποσύρει από τη γκάμα της.

Οι πωλήσεις των πολυμορφικών (MPV) μοντέλων έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αφού τα SUV προσφέρουν παρόμοιο επίπεδο πρακτικότητας, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πιο στιβαρό και μοντέρνο στυλ. Ως αποτέλεσμα η δημοτικότητά τους έχει υποχωρήσει βάζοντας σε δεύτερες σκέψεις όσες μάρκες έχουν στην γκάμα τους τέτοια μοντέλα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Αβέβαιο το μέλλον του C4 Spacetourer λέει ο επικεφαλής της Citroen

Μία από αυτή είναι και η Citroen, με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Vincent Cobee να μιλά για το C4 Spacetourer και να παραδέχεται πως το μέλλον του μοντέλου είναι αβέβαιο. Μιλώντας σε Μέσο του εξωτερικού ο Cobee παραδέχτηκε πως το τμήμα των πολυμορφικών έχει χάσει και συνεχίζει να χάνει τη δημοφιλία του, ενώ αναφερόμενος στο C4 Spacetourer κατά το παρελθόν είχε πει πως η γαλλική φίρμα θα συνεχίσει να το πουλάει όσο υπάρχουν ακόμα ενδιαφερόμενοι, αλλά η εταιρεία θα σκεφτεί πολύ σοβαρά στο αν θα δημιουργήσει μία νέα γενιά.
 

Ελάχιστα πολυμορφικά έχουν απομείνει 

Η Citroen, μαζί με τις Renault (Scenic) και Volkswagen (Touran) είναι από τις τελευταίες εταιρείες που συνεχίζουν να προσφέρουν πολυμορφικά, ωστόσο πάνω από όλα τα μοντέλα πλανάται ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο μέλλον.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο compact MPV της Citroen ήταν το Xsara Picasso που παρουσιάστηκε το 1999 ως ανταγωνιστής του Renault Scenic που ήταν πρωτοπόρος στην κατηγορία. Το τελευταίο  πολυμορφικό της Citroen ήταν η δεύτερη γενιά C4 Picasso και Grand C4 Picasso που παρουσιάστηκαν το 2013, τα οποία το 2016 ανανεώθηκαν, ενώ το 2018 μετονομάστηκαν σε C4 SpaceTourer και Grand C4 SpaceTourer αντίστοιχα.   
 
Το τέλος του C4 Spacetourer ξεκίνησε το 2019 όταν η πενταθέσια έκδοση διακόπηκε για αγορές εκτός Γαλλίας, με την παραγωγή να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020, αφήνοντας μόνο του έως και σήμερα το Grand C4 Spacetourer. 

Άγνωστο παραμένει το μέλλον του Grand C4 Spacetourer.
-Ο επικεφαλής της Citroen άφησε να εννοηθεί πως δε θα υπάρξει νέα γενιά.
Θεωρείτε χρήσιμα τα πολυμορφικά ή τα SUV καλύπτουν και αυτό το τμήμα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER