Tα 5 οικογενειακά που μας κόλλησαν στο παρμπρίζ με τις φρενάρες τους
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tα 5 οικογενειακά που μας κόλλησαν στο παρμπρίζ με τις φρενάρες τους

43.435 Επισκέψεις στο άρθρο (16/11/2023)

- Focus ST & Audi Q3 Sportback χρειάστηκαν 34,1 μέτρα!
- Στη 2η θέση CUPRA με 390 άλογα & ένα γαλλικό Premium
- Το value for money SUV της Kia στην κορυφή με φρένα σαν του… GT-R
- Σκέψου ότι το supercar της Nissan χρειάστηκε 33,8 μέτρα

Φρενάρουν σαν το Nissan GT-R!

Τα δυνατά φρένα είναι από τα πρώτα πράγματα που ζητά κάποιος από ένα αυτοκίνητο για να θεωρείται ασφαλές. Εμείς στο AutoΤρίτη Test Center πραγματοποιούμε μετρήσεις σε κάθε αυτοκίνητο που μπαίνει στο γκαράζ μας για δοκιμή. Προφανώς η μέτρηση των φρένων δεν θα μπορούσε να λείπει.

Και πως πραγματοποιείται αυτή; Αφού πιάσουμε ταχύτητα 100 χλμ./ώρα (πάντα με τη βοήθεια συσκευής δορυφορικής μέτρησης και όχι με βάση το κοντέρ του αυτοκινήτου), πατάμε δυνατά το πεντάλ του φρένου μέχρι το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί και τότε βλέπουμε στο δορυφορικό όργανο πόσα μέτρα χρειάστηκαν για να σταματήσουμε.

Ποια είναι όμως τα 5 κορυφαία μοντέλα στο φρενάρισμα σύμφωνα με τις μετρήσεις μας;
Ποιο «άγγιξε» την επική επίδοση του supercrar Nissan GT-R;

Ισόπαλα στην 4η θέση τα Audi Q3 & Ford Focus ST



4η θέση: Ford Focus ST: 34,1 μέτρα

Ισοβαθμία στην 4η και 5η θέση της κορυφαίας 5άδας στο φρενάρισμα σύμφωνα με τις μετρήσεις μας αφού θα βρούμε τα Audi Q3 και Ford Focus. Πρόκειται μάλιστα για το Focus ST, με τον 4κύλινδρο turbo EcoBoost των 2,3 λτ., απόδοσης 280 ίππων και με 420 Nm ροπής. Οι επιδόσεις και η οδική συμπεριφορά του είναι εκπληκτικές, ως γνήσιο τέκνο της Ford Performance, ενώ και τα φρένα του ήταν ιδιαίτερα ισχυρά αλλά και ανθεκτικά στη χρήση.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, για ακινητοποίηση από τα 100 χλμ./ώρα χρειάστηκε 34,1 μέτρα (μ.ο. όλων των προσπαθειών σύμφωνα με την τυποποιημένη διαδικασία που μπορείς να διαβάσεις εδώ πως γίνεται), αποδεικνύοντας και εκεί τις ικανότητές του (δίσκοι 330 χλστ. εμπρός και 302 πίσω). Να ενημερώσουμε εδώ ότι τα ελαστικά που φορούσε το μοντέλο της δοκιμής στις 19άρες ζάντες του ήταν Michelin Pilot Sport 4.

4η θέση: Audi Q3 Sportback 35 TDI: 34,1 μέτρα

Στην 4η θέση μαζί με το Focus ST, βρίσκεται το Audi Q3 Sportback, στην αρχική diesel έκδοση 35, με τον 2λιτρο TDI κινητήρα και απόδοση 150 ίππων. Το Q3 SB μας άφησε πολύ ευχάριστη γεύση τόσο με την σπορτίφ σχεδίασή του, όσο και με τη απόλυτα αποτελεσματική και ουδέτερη συμπεριφορά του στο δρόμο.

Η αποτελεσματικότητά τόσο του τιμονιού όσο και των φρένων είναι εξαιρετική. Αυτά μάλιστα είναι που του εξασφάλισαν μια θέση στη συγκεκριμένη 5άδα, με τοπ αίσθηση και απόδοση, καθώς χρειάστηκε μόλις 34,1 μέτρα για το 100-0 χλμ./ώρα. Βοήθησαν σημαντικά βέβαια οι 20άρες ζάντες του μοντέλου της δοκιμής (S-Line) που φόραγαν ελαστικά Hankook Ventus S1 EVO2.

Σελίδα 2Ισοπαλία και στη 2η θέση για CUPRA & DS
Σελίδα 31η θέση: Kia Sportage 1,6 180 PS 7DCT 2WD 48V
Toyota
moto