Η εξέλιξη και πρόοδος της τεχνολογίας, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστα και τα αυτοκίνητα, τα οποία πλέον διαθέτουν τεχνολογικές καινοτομίες από άλλον πλανήτη!

Ο 1,4 λίτρων πετρελαιοκινητήρας του Auris, χάρη στην τεχνολογία D-4D είναι εξαιρετικά πολιτισμένος, έχει γραμμική απόδοση της ισχύος και ταυτόχρονα ήσυχη λειτουργία.

Σε πρωταθλητή οικονομίας μεταμορφώνεται το Civic χάρη στον υπερσύγχρονο 1,6 λτ. turbodiesel που εξέλιξε η Honda, χωρίς όμως εκπτώσεις στο οδηγικό του DNA.

Τα νέα Ford Fiesta και Ford Focus απέκτησαν στη γκάμα τους, τους νέους κινητήρες EcoBoost της Ford, με μικρό κυβισμό, υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το Nissan Juke, κέντρισε το ενδιαφέρον με την ριζοσπαστική σχεδίασή του.

Βασισμένο πάνω σε ένα νέο πάτωμα, το SEAT Leon ωφελείται από την ελάφρυνση του βάρους του (κατά 90 περίπου κιλά), τη βελτιωμένη ακαμψία και τη σωστά ρυθμισμένη του ανάρτηση κα.

Το Mii εξοπλίζεται με έναν 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1 λίτρου, 60 ίππων και 95 Nm ροπής, με καταγωγή από το group της VW.

Ο εξαιρετικός 0.9 TwinAir Turbo του Fiat Panda αποδίδει 85 ίππους και 145 Nm ροπής.

Τεχνολογίες κορυφής

34.313 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/7/2013

Η εξέλιξη και πρόοδος της τεχνολογίας, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστα και τα αυτοκίνητα, τα οποία πλέον διαθέτουν τεχνολογικές καινοτομίες από άλλον πλανήτη!

 
Η σύγχρονη τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο σε κινητήρες και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, όσο και σε επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Μηχανικά σύνολα βενζίνης ή πετρελαίου, επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν άκρως οικονομικά σε κατανάλωση καυσίμου και με ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Παράλληλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μετατραπεί σε φρούρια ασφαλείας, με συστήματα τα οποία πριν μερικά χρονιά μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσαν να εκληφθούν.
Τα Fiat Panda, Ford Fiesta, Ford Focus, Honda Civic, Nissan Juke, SEAT Mii, SEAT Leon και Toyota Auris διακρίνονται για τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αποτελώντας μερικά από τα πιο ολοκληρωμένα παραδείγματα της σύγχρονης αυτοκίνησης.