Θέλεις να «γεράσεις» με το αυτοκίνητο σου; Δες πως θα το πετύχεις!

Θέλεις να «γεράσεις» με το αυτοκίνητο σου; Δες πως θα το πετύχεις!

2.972 Επισκέψεις στο άρθρο

Μην παραμελείς τα φίλτρα, τα υγρά και γενικά το service του αυτοκινήτου.
«Χαλαρός» πίσω από το τιμόνι και μακριά από λακκούβες.
Κράτησε το καθαρό και σκεπασμένο!
Το χαμηλό βάρος και το μη οδήγημα με αναμμένο το λαμπάκι καυσίμου είναι σύμμαχοι σου!

Μην παραμελείς τα φίλτρα, τα υγρά και γενικά το service του αυτοκινήτου

Για να μεγαλώσει η «ζωή» ενός αυτοκινήτου, ο ιδιοκτήτης του θα πρέπει να είναι τυπικός στα service που ορίζει η εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανία. Τα βουλωμένα φίλτρα, τα πολυκαιρισμένα λιπαντικά και το «κλείσιμο» των ματιών στα προειδοποιητικά λαμπάκια δεν βοηθούν τη σωστή λειτουργία του οχήματος, με τις φθορές και τις εν δυνάμει ζημιές να στοιχίζουν πολλά περισσότερα από όσα θα ζητήσει το συνεργείο για ένα προγραμματισμένο service. Επίσης καλό είναι τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούνται να μην είναι αγορασμένα από το «καλάθι» ώστε να είσαι σίγουρος ότι εναρμονίζονται με τις προδιαγραφές της εταιρείας.

«Χαλαρός» πίσω από το τιμόνι και μακριά από λακκούβες

Όσο πιο «ευγενικά» συμπεριφέρεσαι στο όχημα σου, τόσο πιο πολύ θα το έχεις σε καλή κατάσταση. Απότομες τιμονιές, τέρμα γκάζι ενώ ακόμα είναι κρύο, φρενάρισμα πανικού χωρίς λόγο κι αιτία, «κυνήγημα» των κακοτεχνιών του οδοστρώματος και γενικά η ατίθαση οδήγηση φθείρουν πολύ πιο γρήγορα τα εξαρτήματα και τα περιφερειακά του αυτοκινήτου. Επίσης το αναίτιο παραπάνω βύθισμα του γκαζιού θα σας ζημιώσει και στο κομμάτι της κατανάλωσης! Όμως καλό είναι τουλάχιστον μια φορά το μήνα κι αφού το όχημα έχει φτάσει σε σωστή θερμοκρασία, ο οδηγός να κινείται για κάποια χιλιόμετρα κοντά στις κόκκινες περιοχές του στροφόμετρου, ώστε να «απελευθερώνονται» οι όποιες εναποθέσεις άνθρακα μπορεί να υπάρχουν σε βαλβίδες, πολλαπλή εισαγωγή ή φίλτρο DPF στους diesel κινητήρες.

Κράτησε το καθαρό και σκεπασμένο

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά! Αυτό ισχύει και για το αυτοκίνητο, αφού το συχνό πλύσιμο, εκτός ότι μπορεί να κρατήσει ψηλά την μεταπωλητική του αξία, μεγαλώνει και τη «ζωή» του. Κρατώντας καθαρό το όχημα, γλιτώνεις το χρώμα (και χρήμα) από τις όποιες διαβρώσεις και φθορές μπορεί να γίνουν λόγω της σκόνης, του αλατιού ή τις κουτσουλιές των πουλιών, ενώ χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα στο εσωτερικό μειώνεις την πιθανότητα ραγίσματος ή αποχρωματισμό των πλαστικών. Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία, επένδυσε σε μια κουκούλα ή ακόμα καλύτερα σε μια θέση parking. H προστασία από καιρικές συνθήκες και αδιάκριτα βλέμματα είναι πολύ σημαντική.
 

Το χαμηλό βάρος κι η μη οδήγηση με αναμμένο το λαμπάκι καυσίμου είναι σύμμαχοι σου!

Το να μεταφέρεις αχρείαστο βάρος με το αυτοκίνητο σου, εκτός από την μεγαλύτερη κατανάλωση, επιβαρύνεις αναρτήσεις, φρένα και ελαστικά, μειώνοντας τη ζωή τους με γεωμετρική πρόοδο και ταυτόχρονα δίνοντας ένα πλήγμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό σου.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto