Δύο εργοστάσια της Ιαπωνικής βιομηχανίας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την θερμότητα και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για να καλλιεργήσουν… ντομάτες και φράουλες.

Δύο εργοστάσια της Ιαπωνικής βιομηχανίας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την θερμότητα και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για να καλλιεργήσουν… ντομάτες και φράουλες.

Τι δουλειά έχουν ντομάτες και φράουλες στα εργοστάσια της Toyota;

2.646 Επισκέψεις στο άρθρο (22/8/2023)

Στόχος είναι η μείωση του περιβαλλοντολογικού αντίκτυπου της εταιρείας. Η Toyota προσφέρει το φαγητό που καλλιεργεί στις καφετέριές της χωρίς κάποιο αντίτιμο.

Ένας πρωτότυπος τρόπος μείωσης ρύπων

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκουν διάφορες μεθόδους για να μειώσουν τον περιβαλλοντολογικό τους αντίκτυπο. Πολλές από αυτές αφορούν την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στις οροφές, ή την κατασκευή ανταλλακτικών από ανακυκλωμένα υλικά. Η Toyota όμως έχει μια διαφορετική προσέγγιση. Δύο εργοστάσια της γνωστής ιαπωνικής εταιρείας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την θερμότητα και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για να καλλιεργήσουν… ντομάτες και φράουλες.
 
Από τον Απρίλιο του 2022, διάφοροι αγρότες πλαισίωσαν τις γραμμές παραγωγής της Toyota και κατασκεύασαν θερμοκήπια, δίπλα ακριβώς στην παραγωγή κινητήρων της Lexus. Τα φυτά βρίσκονται επάνω σε ειδικά διαμορφωμένους διαδρόμους, οι οποίοι επιτρέπουν στην εταιρεία να παράξει μιάμιση φορές παραπάνω σοδειά από τον ίδιο χώρο.
 
Τα παραγόμενα οπωροκηπευτικά διατίθενται αποκλειστικά και μόνο στις καφετέριες της εταιρείας χωρίς κάποιο αντίτιμο. Στόχος της Toyota δεν είναι να ανταγωνιστεί τους αγρότες της περιοχής, αλλά να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία αυτή για να δημιουργήσουν αποδοτικά συστήματα καλλιέργειας.

ford
NISSAN