Με επιτυχία στέφθηκε για τρίτη φορά η αποστολή του ελληνικού πληρώματος με το Honda Civic Type R R3 στο WRC, αφού παρόλες τις αντιξοότητες κατάφεραν να φτάσουν στη ράμπα του τερματισμού.

Τι θέση πήρε το ελληνικό Type-R στο WRC;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/1/2017

Τερμάτισε το ελληνικό πλήρωμα που συμμετείχε με το Honda Civic Type R R3 (Δημήτρης Δριβάκος - Κατερίνα Μπαντέ) στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2017, το 85ο Rallye Automobile Monte Carlo.

 
Για τρίτη φορά το ελληνικό πλήρωμα του Honda Civic Type-R, που ανήκει στον Επίσημο Εισαγωγέα-Διανομέα της Honda στην Ελλάδα «Αφοι Σαρακάκη», με οδηγό το Δημήτρη Δριβάκο και συνοδηγό την Κατερίνα Μπαντέ, ανέβηκε στην ράμπα του τερματισμού του 85ου Rallye Automobile Monte Carlo, 1ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2017. Το ελληνικο πλήρωμα τερμάτισε στην 44η θέση της γενικής κατάταξης με συνολικό χρόνο 5:19:24.5.

Ο οδηγός του Civic Type-R ανεβαίνοντας στην ράμπα του τερματισμού εμπρός από το Παλάτι της Πριγκίπησας του Monaco δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε για  3η φορά να ανεβούμε στη ράμπα του τερματισμού του 85ου Rallye Automobile Monte Carlo. Ο φετινός αγώνας που σημαδεύτηκε από το θάνατο του φωτορεπόρτερ στην 1η κιόλας ειδική διαδρομή ήταν πολύ δύσκολος κυρίως εξαιτίας του πάγου αλλά και των απότομων καιρικών αλλαγών. Το αυτοκινήτο μας δεν παρουσίασε κανένα τεχνικό πρόβλημα καθώς δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε ούτε μία βίδα.  Αυτό που μας ταλαιπώρησε αφάναστα ήταν η αντικατάσταση του ρεζερβουάς καυσίμου με άλλο εξαιτίας των νέων τεχνικών προδιαγραφών. Ευτυχώς τα προβλήματα αντιμετωπίσθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και καταφέραμε στο τέλος να περάσουμε με επιτυχία τη γραμμή του τερματισμού. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας φέρουν οι μηχανικοί της ομάδος καθώς επίσης και η συνοδηγός μουΕδω αξίζει να συγχαρώ τη συνοδηγό μου Κατερίνα Μπαντέ για τη μεγάλη της βοήθεια της καθ` όλη τη διάρκεια του αγώνα αφού εκτός από το να διαβάσει τις σημειώσεις κατά τη διάρκεια των ειδικών διαδρομών υπήρξαν στιγμές που έριχνε πάγο ή νερό στην αντλία καυσίμου του ρεζερβουάρ που μας ταλαιπωρούσε. Επίσης αξίζει να ευχαριστήσω τόσο τους μηχανικούς της ομάδος μου για την άψογη τεχνική υποστήριξη που μου προσέφεραν καθώς επίσης και τους χορηγούς που μας εμπιστεύθηκαν.»

To 85ο Rallye Automobile Monte Carlo, ήταν ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2017 και πραγματοποιήθηκε από τις 16-22 Ιανουαρίου 2017.  Η εκκίνηση δόθηκε εμπρός από το Place du Casino στο Monte Carlo και ο τερματισμός εμπρός από το παλάτι της Πριγκίπησας του Monaco. Ο αγώνας του 2017 περιλάμβάνε 17 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 382,65 χιλιομέτρων. Στο 1ο σκέλος στις 19/1 ο αγώνας περιλάμβανε 2 νυκτερινές ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 46,74 χλμ., στο 2ο σκέλος στις 20/1 ο αγώνας περιλάμβανε 6 ειδικές διαδρομές μήκους 160,8 χλμ., στο 3ο σκέλος στις 21/1 είχε 5 ειδικές διαδρομές μήκους 121,39 χλμ και στο 4ο σκέλος στις 22/1 περιλάμβανε 4 ειδικές διαδρομές μήκους 57,72 χλμ.