Το 2017, οι πωλήσεις Αvensis έφτασαν τις 25.319 αυτοκίνητα, 28% κάτω σε σχέση με το 2016.

Τίτλοι τέλους για Avensis;

5.084 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2018)

Μόνο ενθαρρυντικές για το μέλλον του μοντέλου δεν είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως το τελευταίο χρονικό διάστημα. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Μπορεί περίπου ένα χρόνο να είχαν διαρρεύσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες γύρω από κάποιες δοκιμές ενός πρωτότυπου Τοyota Αvensis που ετοιμαζόταν να λανσαριστεί για την ευρωπαϊκή αγορά, ωστόσο αυτές τις μέρες φαίνεται πως σύντομα η παραγωγή του γνωστού μοντέλου θα σταματήσει, χωρίς μάλιστα να ετοιμάζεται κάποιος διάδοχος.

Εκπρόσωπος της Τοyota Ευρώπης φέρεται να είπε σε διεθνή μέσα: «Eξετάζουμε την κατηγορία των μεσαίων σεντάν καθώς αυτή συνεχώς μικραίνει». Το 2017 σύμφωνα με έρευνες, οι πωλήσεις Αvensis έφτασαν τις 25.319 αυτοκίνητα, 28% κάτω σε σχέση με το 2016. Μάλιστα, δεν είναι μόνο η μείωση αυτή που προβληματίζει την μάρκα αλλά και το γεγονός πως το σεντάν της δεν έχει καταφέρει να ανταγωνιστεί άλλα μοντέλα της κατηγορίας του, όπως το VW Passat και την Skoda Superb.
 
Aπό την πλευρά του, το αφεντικό της Τοyota στην Ευρώπη, κ.Johan van Zyl τόνισε πως τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα: « Κοιτάμε προς την κατηγορία του και κάνουμε στους εαυτούς μας κάποιες ερωτήσεις. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία του Avensis αυτήν την στιγμή, πηγαίνει καλά. Αλλά σκεφτόμαστε αν το επόμενο βήμα είναι κάποιο άλλο μοντέλο για την κατηγορία ή κάτι άλλο».

Η τελευταία ανανέωση ήταν το 2015 και βασίστηκε πάνω στο τελευταίας γενιάς μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2009.

Toyota
test center