Η Geometry θα γίνει ένα νέο ηλεκτρικό παρακλάδι της Geely.

Η νεοσύστατη εταιρεία θα γνωριστεί στο ευρύ κοινό με το πρώτο της μοντέλο που θα είναι ένα σεντάν και θα έχει την απλή ονομασία «Α».

Ο ηλεκτρικός κινητήρας θα τροφοδοτείται από μία μπαταρία 61,9kWh.

Να σημειωθεί πως η Geometry σκοπεύει να λανσάρει μέχρι το 2025 δέκα μοντέλα.

Το Α της «Γεωμετρίας»

2.194 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2019)

Ο κινεζικός κολοσσός Geely ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας νέας μάρκας, η οποία θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Γνωρίστε τη νέα μάρκα που ονομάζεται Geometry και το πρώτο της μοντέλο που λέγεται «Α».

Η Geometry (προερχόμενη από την ελληνική λέξη γεωμετρία) θα γίνει ένα νέο ηλεκτρικό παρακλάδι της Geely, η οποία έχει υπό την κατοχή της, τόσο τη Volvo όσο και τη LEVC London Taxicab. Μάλιστα η νεοσύστατη εταιρεία θα γνωριστεί στο ευρύ κοινό με το πρώτο της μοντέλο που θα είναι ένα σεντάν και θα έχει την απλή ονομασία «Α».
 
Το μοντέλο θα έχει χαρακτηριστικά σχεδίασης που βοηθούν την αεροδυναμική, λογική η οποία θα ακολουθηθεί ακόμα και στις χειρολαβές των θυρών αλλά και στις ζάντες αλουμινίου. Μάλιστα υποστηρίζεται πως όλα αυτά συμβάλουν για να κατέβει ο συντελεστής οπισθέλκουσας στα 0.2375 Cd.
 
Ο ηλεκτρικός κινητήρας θα τροφοδοτείται από μία μπαταρία 61,9kWh στην έκδοση μεγάλης εμβέλειας, η οποία θα επιτρέπει στο «Α» να διανύει 500 χιλιόμετρα μέχρι να χρειαστεί φόρτιση. Υπαρκτή θα είναι και μία μικρότερη έκδοση η αυτονομία της οποία θα κυμαίνεται κοντά στα 410 χιλιόμετρα. Οι δύο εκδόσεις θα έχουν μόνο ένα ηλεκτρικό μοτέρ, η ισχύς του οποίου θα είναι 161 ίπποι και 250 Nm ροπής και το κινεζικό σεντάν θα κάνει το 0-100 σε 8,8 δευτερόλεπτα.
 
Σε ότι αφορά τους χρόνους φόρτισης δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ωστόσο λέγεται πως 30 λεπτά φόρτισης θα αρκούν για να γεμίσουν τη μπαταρία από 30% μέχρι και 80%.
 
Από κει και πέρα η Geometry ισχυρίζεται ότι παρέχει κορυφαία ασφάλεια και προηγμένα συστήματα στο μοντέλο της, ενώ το σεντάν Α λέγεται πως θα διαθέτει αυτόνομα συστήματα οδήγησης δεύτερου επιπέδου.
 
Να σημειωθεί πως η Geometry σκοπεύει να λανσάρει μέχρι το 2025 δέκα μοντέλα, με το σεντάν Α να είναι το πρώτο από αυτά, ενώ θα ακολουθήσουν και μοντέλα SUV, Crossover και MPV.
 
Τέλος η Geely λέει ότι έχει ήδη λάβει 27.000 παραγγελίες για το Α, τα δύο τρίτα των οποίων προορίζονται για αγορές εκτός της Κίνας.   

Hyundai
vw