• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

H ισχύς πηγάζει από τον V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων της Lamborghini και φτάνει τα 650 άλογα και τα 599 Νm ροπής.

Το Ares Design Panther... «δαγκώνει» (+vid)

12.370 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/7/2020

Η Ares Design είχε δείξει κατά το παρελθόν το νέο της μοντέλο το οποίο έλαβε την ονομασία Panther. Ωστόσο σήμερα προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση με όλα τα κομφόρ.


Αν και αρχικά είχαμε δει το μοντέλο στις αρχές του 2019, πλέον η Ares Design προχώρησε στη δημοσίευση περισσότερων εικόνων και ενός βίντεο, κάνοντας μία νέα παρουσίαση όπως αρμόζει στον «πάνθηρα» που δημιούργησε. Το Ares Design Panther ProgettoUno, όπως είναι το πλήρες όνομά του πρόκειται για μια σύγχρονη ερμηνεία του αυτοκινήτου De Tomaso Pantera, και αποτελεί την εξέλιξη της εταιρείας η οποία έχει ιδρυθεί από τον Dany Bahar, πρώην διευθύνων σύμβουλο της Lotus.
 
Το Panther  βασίζεται στην πλατφόρμα της Lamborghini Ηuracan αλλά υιοθετεί φυσικά πιο μοντέρνα σχεδίαση, κρατώντας πάντως κάποια ρετρό στοιχεία στην εμφάνιση του, όπως π.χ. τα ανοιγόμενα φώτα, τον προφυλακτήρα και τους πλαϊνούς αεραγωγούς. Το αμάξωμα αποτελείται από πολλά ανθρακονημάτινα μέρη της Ηuracan, ενώ το μεταξόνιο είναι μόνο 12 εκατοστά μεγαλύτερο από το πρώτο Pantera.
 
H ισχύς πηγάζει από τον V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων της Lamborghini και φτάνει τα 650 άλογα και τα 599 Νm ροπής χάρη σε έναν αναβαθμισμένο εγκέφαλο και ένα νέο σύστημα εξάτμισης που του δίνουν 10 άλογα περισσότερα από την εργοστασιακή Huracan. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται ακόμα με σύστημα τετρακίνησης τύπου Haldex, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, Brembo φρένα κ.α.
 
Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε περίπου 3,1 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 325 χλμ./ώρα και τιμή του ξεκινά από τις 615.000 ευρώ. Η παραγωγή του θα αρκεστεί σε 21 μονάδες.