2 φωτογραφίες »

To ψηφιακό σχέδιο για το Sorento Coupe.

Το Sorento... Coupe!

7.273 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2020)

Πολλά SUV αποκτούν σιγά-σιγά και coupe εκδόσεις. Γιατί λοιπόν η Κia να μην προσφέρει ένα Sorento Coupe για αυτούς που θέλουν το SUV με πιο σπορτίφ εμφάνιση;


Πριν από λιγότερο δύο μήνες, η Kia παρουσίασε το νέο Sorento με νέο σχεδιασμό, νέα πλατφόρμα, υβριδική και plug-in υβριδική επιλογή αλλά και αρκετή τεχνολογία, ωστόσο φαίνεται πως η φίρμα θα μπορούσε να προσφέρει και μια coupe έκδοση του μοντέλου, ακολουθώντας τα χνάρια άλλων εταιρειών που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Kleber Silva παρουσίασε την πρότασή του για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα Sorento Coupe, κρατώντας ουσιαστικά απαράλλαχτη την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, αφού η μόνη διαφορά είναι, όπως το περιμένατε, στην παρουσία την κατακλινούς οροφής.

Η παλέτα των μηχανικών συνόλων του Sorento Coupe θα ήταν ίδια με αυτή του κανονικού μοντέλου δηλαδή θα αποτελούνταν από plug-in υβριδικά και υβριδικά κινητήρια σύνολα με μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου. Η πρώτη υβριδική επιλογή αποτελείται από έναν 1.600άρη T-GDI τούρμπο κινητήρα βενζίνης, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία λιθίου 14,9 kWh συνολικής απόδοσης 230 ίππων και 350 Nm ροπής. Στην εν λόγω έκδοση το Sorento θα συνοδεύεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο. Στο diesel, το νέο Sorento θα διατίθεται στην Ευρώπη με τον 4κύλινδρο Smartstream των 2,2 λίτρων με ισχύ 202 άλογα και 440 Nm ροπής σε συνδυασμό με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της φίρμας.

Το Kia Sorento Hybrid θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες από το λανσάρισμα του, ενώ οι άλλες θα ακολουθήσουν αργότερα το 2020. Το νέο Sorento θα είναι επίσης διαθέσιμο ως Plug-in Hybrid στα τέλη του 2020.
 

Toyota
test center