Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η πρόταση του ανεξάρτητου σχεδιαστή Moises de Alencar, για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το ηλεκτρικό Scirocco.
2 Φωτογραφίες »

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η πρόταση του ανεξάρτητου σχεδιαστή Moises de Alencar, για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το ηλεκτρικό Scirocco.

Το Volkswagen Scirocco ετοιμάζεται να επιστρέψει ως σπορ ηλεκτρικό

3.165 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2024)

- Θα λανσαριστεί έως το 2028.
- Πάνω από το ηλεκτρικό Golf στην γκάμα της VW.
- Ηλεκτρικό, με ένα ή δύο μοτέρ για 400+ άλογα.
- Μένει μόνο το «ΝΑΙ» του επικεφαλής της VW.

Θα λανσαριστεί έως το 2028

Στη διακριτική ευχέρεια του Thomas Schafer, του επικεφαλής της Volkswagen είναι η επιστροφή του Volkswagen Scirocco! Ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής μάρκας έχει στα χέρια του πρόταση για την επιστροφή του μοντέλου ως σπορ ηλεκτρικό και σε περίπτωση που πει το «ΝΑΙ» τότε το Scirocco θα έχει λανσαριστεί ως το 2028, με ισχύ που θα ξεπερνά τα 400 άλογα!

Ο επικεφαλής της VW είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση

Το ρεπορτάζ αυτό υπογράφει η βρετανική ιστοσελίδα «Autocar». Σε αυτό γίνεται λόγος πως η επιστροφή του Volkswagen Scirocco είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου του Ομίλου VW όπου περιλαμβάνει την κατασκευή τεσσάρων νέων αυτοκινήτων. Της Porsche Boxster/Cayman τέταρτης γενιάς, του μοντέλου παραγωγής του CUPRA Dark Rebel, του Audi TT τέταρτης γενιάς και του Volkswagen Scirocco. Όπως προαναφέραμε, το σχέδιο για την έλευση του νέου Volkswagen Scirocco είναι κατατεθειμένο προς έγκριση στον CEO της μάρκας Volkswagen, Thomas Schäfer και πλέον αναμένεται η απόφασή του.

Πάνω από το ηλεκτρικό Golf στην γκάμα της VW

Σε περίπτωση που ο Thomas Schäfer ανάψει το πράσινο φως για την έλευση του νέου Scirocco, αυτό θα παρουσιαστεί ως αμιγώς ηλεκτρικό. Στην γκάμα της Volkswagen το τρίθυρο Scirocco προβλέπεται να βρίσκεται πάνω από το ID.3 δεύτερης γενιάς, το οποίο πρόκειται να υιοθετήσει το όνομα Golf. Ενώ το ηλεκτρικό Golf πρόκειται να υιοθετήσει τη νέα πλατφόρμα SSP της Volkswagen, το νέο Scirocco θα βασίζεται σε μια ειδικά προσαρμοσμένη έκδοση της πλατφόρμας PPE που αναπτύχθηκε για τη νέα Boxster/Cayman, η οποία θα προσφέρεται αποκλειστικά ως ηλεκτρική.

Με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ για 400+ άλογα

Επί του παρόντος είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε ακριβή πληροφορία σχετικά με τα ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα του νέου Scirocco. Λέγεται ωστόσο πως στη βασική του έκδοση θα εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα προσφέρει περίπου 300 άλογα, ενώ θα υπάρξει και ισχυρότερη έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, για τετρακίνηση και περισσότερους από 400 ίππους. Η δεύτερη θα αποτελέσει το διάδοχο του Scirocco R, το οποίο πωλήθηκε από το 2009 έως 2017.   

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
KIA