Έκδοση wagon της BMW Alpina G30 B5 Bi-Turbo είναι πλέον γεγονός.

Η νέα έκδοση wagon της BMW Alpina G30 B5 Bi-Turbo θα ξεκινήσει από 91.000 λίρες (102.644 ευρώ περίπου).

Το εσωτερικό μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Το γρηγορότερο wagon υπόσχεται η Alpina

2.069 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2018)

Η έκδοση wagon της BMW Alpina G30 B5 είναι πλέον γεγονός και έτοιμη να γίνει το γρηγορότερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Η νέα έκδοση της BMW Alpina G30 B5 Bi-Turbo, η οποία είναι και αυτή βασισμένη στην BMW M5 φέρει τον ίδιο V8 4,8 λίτρων twin-turbo κινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, προσφέροντας την ισχύ 608 ίππων.
 
Για να είναι ελεγχόμενη η κατάσταση η ισχύς πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς, ωστόσο η εταιρεία υποστηρίζει πως μέχρι και το 90% της ροπής μπορεί να σταλθεί στον πίσω άξονα.
 
Όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με την Alpina, κάνουν το συγκεκριμένο μοντέλο ικανό να φτάσει από στάση τα 100χλμ./ώρα σε 3.5 δευτερόλεπτα, με την μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 322 χλμ./ώρα, καθιστώντας έτσι το αυτοκίνητο ως το γρηγορότερο wagon στον κόσμο.
Το γεγονός πως οι τροχοί του οπίσθιου άξονα μπορούν να στρίψουν τόσο στις χαμηλές, όσο και στις υψηλές ταχύτητες είναι μία νέα τεχνολογία, ενώ άλλα αντίστοιχα στοιχεία περιλαμβάνουν ενεργά roll bars και νέο σύστημα ανάρτησης, το οποίο συνδυάζεται με τις ελαφριές ζάντες 20 ιντσών καλυμμένες από ειδικά ελαστικά Pirelli P-Zeros.
 
Το εσωτερικό μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τα γούστα του καθενός, καθώς η φίρμα υπόσχεται μια μεγάλη γκάμα επιλογών μεταξύ των οποίων βρίσκονται το δέρμα Nappa, διαφορετικού χρωματισμού ραφές που παίρνουν θέση τόσο στο τιμόνι όσο και στο ταμπλό, το οποίο μπορεί να αποκτήσει και ιδιαίτερο κεραμιδί φινίρισμα.
 
Τέλος σε ότι αφορά την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία, αναφέρεται πως στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου η νέα έκδοση wagon της BMW Alpina G30 B5 Bi-Turbo θα ξεκινήσει από 91.000 λίρες (102.644 ευρώ περίπου), ενώ η sedan έκδοση ξεκινά από 89.000 λίρες (100.388 ευρώ περίπου).   

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto