4 φωτογραφίες »

Το νέο Hyundai i20 N διαθέτει 204 ίππους.

Νέο Hyundai i20 N με 204 άλογα (+video)

7.402 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2020)

Το γνωρίζαμε, το αναμέναμε και πλέον είναι εδώ. Το νέο Hyundai i20 N έκανε το επίσημο ντεμπούτο του αποτελώντας μία ακόμα επιλογή στην κατηγορία των «καυτών» μικρών.


Κάνοντας την αρχή από το εξωτερικό μέρος, το νέο Hyundai i20 N ακολουθεί την πεπατημένη και λαμβάνει το γνώριμο πλέον γαλάζιο (Performance Blue) χρώμα της οικογένειας Ν της Hyundai . Το μοντέλο διαθέτει αλουμινένιες ζάντες 18 ιντσών, μία μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος της οροφής, ενώ εξοπλίζεται με μία πρόσθετη εισαγωγή αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα κάτω από την ξεχωριστή μάσκα που φέρει το λογότυπο Ν.
 
Τα εξωτερικά γνωρίσματα όμως συνεχίζονται με τα τροποποιημένα πίσω φώτα και το νέο προφυλακτήρα που φιλοξενεί το διαχύτη αλλά και ένα τριγωνικό φως ομίχλης. Οι ποδιές στο πλάι, αλλά και η επιλογή έξι χρωμάτων για το εξωτερικό είναι τα τελευταία στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νέο κορεατικό μοντέλο.
 
Στο εσωτερικό, το μαύρο χρώμα είναι αυτό που κυριαρχεί και συνδυάζεται με τόνους του «Performance Blue» χρώματος. Από κει και πέρα στη καμπίνα μπορεί κάποιος να βρεί σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, σπορ τιμόνι, μεταλλικά πεντάλ, και έναν ειδικό επιλογέα ταχυτήτων.
 
Κάτω από το καπό υπάρχει ένας υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος 1,6 λίτρων κινητήρας, ο οποίος προσφέρει 204 ίππους και 275 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, με τη Hyundai να υποστηρίζει πως το βάρους 1.190 κιλών i20 N έχει την καλύτερη αναλογία ισχύς-βάρους στην κατηγορία του. Όσο για τις επιδόσεις, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ./ώρα την ώρα που το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 6,7 δευτερόλεπτα.
 
Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης launch control αλλά και τα οδηγικά προφίλ Normal, Eco, Sport, N και N Custom. Σύμφωνα με τη μάρκα το πλαίσιο είναι βελτιωμένο, όπως και το σύστημα πέδησης που έχει μεγαλύτερους δίσκους 320 χιλιοστών μπροστά.
 
Το νέο Hyundai i20 N θα λανσαριστεί στις αρχές του 2021 χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τιμή του.  

Toyota
test center