Το νέο Infiniti QX80 έφτασε με 456 άλογα και χλιδάτη καμπίνα

3.736 Επισκέψεις στο άρθρο (21/3/2024)
Το νέο Infiniti QX80 έφτασε με 456 άλογα και χλιδάτη καμπίνα
11 Φωτογραφίες »

- LED φώτα και boxy σχεδίαση.
- Τρεις οθόνες και τρεις σειρές καθισμάτων στην premium καμπίνα.
- Με V6 3,5 λίτρων twin-turbo κινητήρα και 456 άλογα.
- Στις αγορές από το καλοκαίρι.

Επίσημη πρεμιέρα για το θηριώδες SUV

Επίσημη πρεμιέρα έκανε το νέο Infiniti QX80. Η πολυτελής θυγατρική εταιρεία της Nissan, εξοπλίζει πλέον το εντυπωσιακό SUV με έναν V6 twin-turbo κινητήρα απόδοσης 456 ίππων, με συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης, αλλά και με μία hi-tech καμπίνα, κομψά σχεδιασμένη και πολυτελή.

LED φώτα και boxy σχεδίαση

Εξωτερικά, το νέο Infiniti QX80 έχει δεχτεί τις περισσότερες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η γνωστή γρίλια της Infiniti πλαισιώνεται από διαιρούμενα LED φωτιστικά σώματα, ενώ οι βασικές μονάδες φωτισμού έχουν κάθετη στάση στα άκρα του προφυλακτήρα. Στο πλάι παρατηρούμε τις χωνευτές λαβές θυρών και τους αεραγωγούς των μπροστινών φτερών. Τέλος, στο πίσω μέρος, μία LED μπάρα έχει τον ρόλο των φωτιστικών σωμάτων καλύπτοντας όλο το πλάτος. Η μάρκα αναφέρει πως η μπάρα αποτελείται από περισσότερα από 300 LED.

Τρεις οθόνες και τρεις σειρές καθισμάτων στην premium καμπίνα

Από την πολυτελή καμπίνα του νέου Infiniti QX80 εκτός από τις τρεις σειρές καθισμάτων, ξεχωρίζουν οι δύο οθόνες 14,3 ιντσών. Το σύστημα infotainment διαθέτει ενσωματωμένο το Google, παρέχοντας δηλαδή στον οδηγό όλες τις εφαρμογές όπως Χάρτες Google, Google Assistant και Google Play store. Μία τρίτη οθόνη είναι εγκατεστημένη στην κεντρική κονσόλα και παρέχει πρόσβαση μεταξύ άλλων στις ρυθμίσεις κλιματισμού και άλλες λειτουργίες. Όντας ένα premium μοντέλο, υλικά όπως δέρμα και ξύλο είναι διαθέσιμα, όπως και ένα σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος 64 χρωμάτων και ένα μικρό ψυγείο. Αναφορικά με τα καθίσματα να πούμε πως και αυτά της τρίτης σειράς θα μπορούν να θερμαίνονται. Φυσικά πολλά είναι τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού χάρη στη σουίτα ημιαυτόνομης οδήγησης ProPilot 1.1 και 2.1, ανάλογα με το εξοπλιστικό επίπεδο.   

Με V6 3,5 λίτρων twin-turbo κινητήρα και 456 άλογα

Κάτω από το καπό, ο παλιός V8 κινητήρας των 5,6 λίτρων έχει αντικατασταθεί από έναν νέο V6 3,5 λίτρων twin-turbo. Το μοτέρ αν και μικρότερο αποδίδει 456 άλογα και 699 Nm ροπής, δηλαδή 51 άλογα και 139 Nm ροπής περισσότερα απ' ότι ο προηγούμενος V8. Αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή καθώς το κιβώτιο επτά ταχυτήτων έχει αντικατασταθεί από ένα νέο κιβώτιο εννέα σχέσεων. Το νέο Infiniti QX80 θα προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ θα μπορεί να εξοπλιστεί και με αερανάρτηση που μπορεί να χαμηλώσει το όχημα κατά 71 χλστ. ή να το ανυψώνει κατά 61 χλστ. για εκτός δρόμου διαδρομές.

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI LINGLONG AGORAZO
skoda