3 φωτογραφίες »

To ψηφιακό σχέδιο που δείχνει πως θα μοιάζει το επόμενο Niro.

To νέο Kia Niro;

13.307 Επισκέψεις στο άρθρο (3/5/2021)

H Κia σχεδιάζει να προσφέρει έναν αντικαταστάτη στο Niro μέσα στα επόμενα χρόνια και αυτή είναι μια καλή πρόταση για το πως θα μπορούσε να μοιάζει.

To Ηabaniro concept.

To Ηabaniro concept.


Το Kia Niro παρουσιάστηκε από την Kia το 2016 σε υβριδική έκδοση αλλά καθώς περνούσαν τα χρόνια, οι Κορεάτες το έκαναν διαθέσιμο τόσο ως Plug-in υβριδικό όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Το Νiro έχει ανοδική εμπορική πορεία στις ευρωπαϊκές αγορές, σημειώνοντας 77.830 αυτοκίνητα σε πωλήσεις (αύξηση 35,7 σε σχέση με το 2019), παρά την κρίση που πέρασε η αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της πανδημίας.

Η Kia φαίνεται πως εργάζεται ήδη πάνω στην επόμενη γενιά του μοντέλου, καθώς ήδη έχουν έρθει στο φως εικόνες πρωτοτύπων που καλύπτονται από βαρύ καμουφλάζ. Ακριβείς πληροφορίες για το πώς θα μοιάζει δεν υπάρχουν, ωστόσο το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι το μοντέλο να εμπνευστεί από το Habaniro concept που παρουσιάστηκε το 2019.

Η ρωσική ιστοσελίδα Kolesa παρουσίασε την δική της πρόταση για το πώς θα μοιάζει το νέας γενιάς Niro, λαμβάνοντας υπόψη τον σχεδιασμό του Habaniro. Όντως, το ψηφιακό μοντέλο λαμβάνει παρόμοια φωτιστικά σώματα LED, μικρή και στενή γρίλια αλλά και έναν αρκετά επιβλητικό προφυλακτήρα, χωρίς ωστόσο τις υπερβολές που έχει αυτός του Habaniro. Μεγάλες διαφορές θα έχουμε στο πίσω μέρος, καθώς η Kia θα προτιμήσει να προσφέρει κάθετα φωτιστικά σώματα αντί των οριζοντίων που έχει η τωρινή γενιά. Η καμπίνα θα είναι σίγουρα φτιαγμένη από καλύτερα υλικά και ο τεχνολογικός εξοπλισμός θα είναι σαφώς πιο εξελιγμένος.

Είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε με τι κινητήρια σύνολα θα προσφερθεί το νέας γενιάς Niro, ωστόσο μια ασφαλής πρόβλεψη είναι πως η Kia θα το διαθέσει με υβριδικές εκδόσεις αλλά ως αμιγώς ηλεκτρικό. 

Το ντεμπούτο της επόμενης γενιάς αναμένεται το 2022.

SPRING CHECK MERCEDES
skoda