3 φωτογραφίες »

Τα Grand Cherokee κατασκευάζoνται στο Detroit και έπειτα μεταφέρονται στο Μεξικό.

Το θωρακισμένο Jeep Grand Cherokee

3.182 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2020)

Συνολικά έχουν κατασκευαστεί 1.000 θωρακισμένα Grand Cherokee στο Μεξικό, όπου η τεχνογνωσία και η ανάγκη για τέτοια οχήματα είναι μεγάλη...


Λίγοι το γνωρίζουν αλλά η Jeep κατασκευάζει μια θωρακισμένη έκδοση του Grand Cherokee στο Μεξικό και μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η φίρμα, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου του 2020, έχουν πουληθεί 1.000 τέτοια αυτοκίνητα.

Το Grand Cherokee έχει αντιβαλλιστική προστασία κυρίως στο πάνω μέρος του αμαξώματος με τα παράθυρα και τα εμπρός και πίσω παρμπρίζ να έχουν αντικατασταθεί από πολλά στρώματα πολυβινύλιο με πλάτος 19 χιλιοστά, ενώ εξοπλίζεται ακόμα με ειδική προστασία στο δάπεδο για προστασία από χειροβομβίδες, προστατευτικά καλύμματα για τον κινητήρα, πιο ισχυρή ανάρτηση και run-flat ελαστικά.

Η Jeep ανακοινώνει πως η αντιβαλλιστική προστασία του αυτοκινήτου μπορεί να αντέξει 5 σφαίρες από .44 Magnum και 5 σφαίρες από πυροβόλο όπλο 9 χιλιοστών ενώ λέγεται πως προσφέρει προστασία από τα περισσότερα περίστροφα. Τα Grand Cherokee κατασκευάζoνται στο Detroit και έπειτα μεταφέρονται στο Μεξικό όπου λαμβάνει χώρα η διαδικασία θωράκισης των αυτοκινήτων.

Οι τιμές για το θωρακισμένο Jeep Grand Cherokee στο Μεξικό ξεκινούν από 1.850.900 πέσος δηλαδή περίπου 80.000 ευρώ. Η ισχύς πηγάζει από έναν V8 κινητήρα 5,7 λίτρων απόδοσης 360 ίππων και 520 Nm ροπής σε συνδυασμό με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.
 

ford
OPEL