Χρονιά ρεκόρ για την Alfa Romeo το 2023

Χρονιά ρεκόρ για την Alfa Romeo το 2023

4.461 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2024)

- Διπλάσια παραγωγή και αύξηση του μεριδίου της αγοράς κατά 0,6 μονάδες
- Πρώτο με 20.000 πωλήσεις στην Ιταλία η Tonale
- Η Stelvio έχει υψηλό μερίδιο αγοράς στα εταιρικά
- Ένα 2024 που θα δει το πρώτο ηλεκτρικό SUV της εταιρίας

Διπλάσια παραγωγή και αύξηση του μεριδίου της αγοράς κατά 0,6 μονάδες

Ένα εξαιρετικό 2023 γιορτάζει η Alfa Romeo, με συνεχή ανάπτυξη και αυξημένη παραγωγή. Η premium ιταλική μάρκα κατέχει πλέον 1,7% απ΄ το μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, μια αύξηση 0,6 μονάδων απ΄ τα περσινά δεδομένα. Η παραγωγή αυτοκινήτων της διπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2022, με συνολικά 27.000 οχήματα να βγαίνουν απ΄ τα γκαράζ των εργοστασίων της. 

Πρώτο με 20.000 πωλήσεις στην Ιταλία η Tonale

Το «αστέρι» της Alfa Romeo παραμένει το premium C-SUV μοντέλο, η Tonale. Ήταν το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ιταλία στην κατηγορία του, αγγίζοντας σχεδόν τις 20.000 και διεκδικώντας μερίδιο 6% των αγορών. Η Plug-in υβριδική της έκδοση με τους 280 ίππων και τετρακίνηση συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία της. Η ήπια υβριδική έκδοση της Tonale θα γίνει επίσης και το νέο περιπολικό της Ιταλικής αστυνομίας, ύστερα από συμφωνία για 850 νέα οχήματα που επετεύχθη τους τελευταίους μήνες του 2023. Συνεχίζεται έτσι ένας δεσμός μεταξύ Alfa Romeo και κρατικής αστυνομίας που πρωτοξεκίνησε την δεκαετία του 1950.

Η Stelvio έχει υψηλό μερίδιο αγοράς στα εταιρικά

Όσον αφορά την Stelvio, συνεχίζει και αυτή να έχει μεγάλη απήχηση στους επαγγελματίες και τα στελέχη εταιριών. Στα εταιρικά αυτοκίνητα, όπου τα οχήματα με κινητήρες βενζίνης diesel υπερτερούν κατά 73% έναντι των υπολοίπων, η Stelvio ήταν απ΄ τις πιο εξεζητημένες επιλογές, έχοντας μερίδιο αγοράς 16,8%.  Το μοντέλο ανακηρύχθηκε το «καλύτερο αυτοκίνητο για στελέχη» από τα Mission Fleet Awards.

Ένα 2024 που θα δει το πρώτο ηλεκτρικό SUV της εταιρίας

Η Alfa Romeo είναι έτοιμη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και το 2024, καθώς αναμένεται η παρουσίαση του νέου της μοντέλου, Milano. Η ιταλική μάρκα θα επιστρέψει στην  Β- κατηγορία (η οποία είναι και η πιο δημοφιλής σε Ιταλία και Ευρώπη). Η Milano θα είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό SUV που βγάζει η Alfa Romeo.

ford
test center