• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ψηφιακό σχέδιο για το επόμενο Toyota Aygo.

Υβριδικό και με νέα σχεδίαση το επόμενο Toyota Aygo

14.043 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/1/2021

To νέας γενιάς Aygo έχει αρχίσει ήδη να δοκιμάζεται εν αναμονή της αποκάλυψής του σε περίπου ένα χρόνο. Τι πρέπει να περιμένουμε;


Μπορεί η από κοινού κατασκευή του Aygo με τα Citroen C1 και Peugeot 108 να τερματίζεται μετά από απόφαση του PSA Group να φύγει, τουλάχιστον προς το παρόν, από την κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων πόλης, ωστόσο η Toyota δεν έχει δείχνει καμία διάθεση να αφήσει το Aygo χωρίς διάδοχο.

Το νέας γενιάς αυτοκίνητο γνωρίζουμε πως βρίσκεται ήδη σε δοκιμές και ταυτόχρονα έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα πρώτα στόματα για το τι πρέπει να περιμένουμε. Σε σχέση με το τωρινό, το επόμενο Aygo θα έχει πιο επιθετικό εμπρός μέρος, με νέα φωτιστικά σώματα για γρίλια που θα θυμίζουν το ολοκαίνουριο Yaris. Στο πίσω μέρος, τα κάθετα φωτιστικά σώματα θα παραμείνουν με νέα φυσικά γραφικά, ωστόσο ο προφυλακτήρας θα έχει πλέον νέα σχεδίαση.

Εικόνα από τα νέα στοιχεία που έχει η καμπίνα δεν έχουμε, ωστόσο πρέπει να περιμένουμε πως η Toyota θα αναβαθμίσει το νέο Aygo με νέο πίνακα οργάνων και πιο μοντέρνο σύστημα infotainment. Tα υλικά κατασκευής θα βελτιωθούν ενώ αναμένεται πως η φίρμα θα βρει τρόπο να βελτιωθούν οι αποθηκευτικοί χώροι και η άνεση που θα έχουν οι πίσω επιβάτες.

Όσον αφορά στο κινητήριο σύνολο, ο εκπρόσωπος της Toyota στην μίνι κατηγορία φαίνεται πως δεν θα προσφερθεί σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Διαθέσιμος θα είναι ατμοσφαιρικός κινητήρας της τωρινής γενιάς αλλά και μια νέα υβριδική έκδοση στα πρότυπα του νέου Yaris. Οι κινητήρες πετρελαίου βρίσκονται εδώ και χρόνια εκτός συζήτησης στα μοντέλα της Toyota.

To νέο Aygo θα σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου στα γραφεία της Toyota στο Βέλγιο, θα κατασκευαστεί στην Τσεχία και θα αποκαλυφθεί στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.
 

38 διαθέσιμα άρθρα για TOYOTA  AYGO