Η νέα Mercedes GLA απέναντι στην BMW X1

116.794 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2020)

H ώρα των premium: Η έλευση της νέας Mercedes GLA έρχεται να ολοκληρώσει την κόντρα στην δημοφιλή κατηγορία των premium SUV απέναντι στην ανανεωμένη BMW X1.


H «μάχη» που «μαίνεται» στις ανώτερες κλίμακες μεταξύ BMW και Mercedes (από 3άρα και C-Class μέχρι 7άρα και S-Class) έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις πλέον και σε πιο «λαοφιλείς» κατηγορίες όπως είναι αυτή των μικρομεσαίων SUV/crossover αυτοκινήτων. Λίγο πριν το τέλος του έτους μάλιστα η BMW ανανέωσε την προσθιοκίνητη πια X1, έτσι ώστε να μπορέσει να αμυνθεί του «εχθρού» που ερχόταν. Μιλάμε φυσικά για την νέα Mercedes GLA η οποία στη 2η γενιά της είναι πιο ικανή από ποτέ και… ρίχνει λάδι στη φωτιά της κατηγορίας των premium SUV. 

Εμφάνιση: Είναι premium και φαίνονται… 
H εικόνα των δύο SUV μοντέλων «μυρίζει» premium από απόσταση με την BMW X1 να προβάλλει ένα πιο δυναμικό προφίλ και την Mercedes GLA να τονίζει τον SUV αλλά και πολυτελή χαρακτήρα της. Στην X1 ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα της εταιρείας και τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα εμπρός αλλά και οι έντονες ακμές του αμαξώματος σε όλες τις πλευρές του. Η GLA είναι πιο «μαζεμένη» σε διαστάσεις και πιο ψηλή εκφράζοντας πιο crossover χαρακτήρα. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως η αισθητική μπορεί να γίνει ακόμα πιο σπορ μέσω των προαιρετικών αισθητικών πακέτων (M για την X1 και AMG για την GLA).

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center