Φτιάχνει δύο υπό-μάρκες η Ford;

4.740 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2020)

Tι θα λέγατε εάν η Mustang γινόταν ξεχωριστή φίρμα και κατασκεύαζε μοντέλα επιδόσεων είτε αυτά είναι crossover είτε μεγάλα pick-up;


CUPRA και η DS ήταν πριν από λίγα μόλις χρόνια μέρος των SEAT και Citroen αντίστοιχα αλλά πλέον χαράζουν την τους ημι-ανεξάρτητη πορεία, έχοντας ως σκοπό να δημιουργήσουν την δική τους γκάμα μοντέλων και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Ford σκέφτεται να ακολουθήσει το παράδειγμα των SEAT και Citroen και να δημιουργήσει δύο υπό-μάρκες με όνομα Bronco και Mustang.

Ένας άνθρωπος της εταιρείας φέρεται να δήλωσε σχετικά: «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα πράγματα στα οποία είμαστε καλοί, δηλαδή στις Mustang και τα pick-up. Η Μustang είναι ένα πολύ ξεχωριστό μοντέλο με μεγάλη κληρονομιά. Πρέπει να χτίσουμε πάνω την ιστορία της. Για το Bronco το ίδιο».

Ο ίδιος συνέχισε αναφερόμενος στο πρέπει να περιμένουμε από την Ford μετά την πανδημία: «Στοχεύουμε να λανσάρουμε περισσότερα ηλεκτρικά, υβριδικά, crossover, coupe, πισωκίνητα, τετρακίνητα, ό,τι μπορείς να σκεφτείς. Θα γίνει μάχη για το εάν θα κατασκευαστεί ένα Mustang pick-up. O στόχος μας είναι τα μοντέλα με έμβλημα Mustang να έχουν τις πιο υψηλές επιδόσεις ανάμεσα στις δύο υπό-μάρκες».

Συμπερασματικά, βλέπουμε πως η Ford σκέφτεται να μετατρέψει την Mustang σε μια υπό-μάρκα για μοντέλα με υψηλές επιδόσεις, ηλεκτρικά ή μη. Αντίθετα, το όνομα Bronco ίσως γίνει η σκεπή κάτω από την οποία θα λανσάρονται τα pick-up της φίρμας.
 

Mercedes
test center