• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
9 φωτογραφίες »

Peugeot 2008: Λιοντάρι εντός & εκτός δρόμου

299.819 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/8/2020

Το νέο Peugeot 2008 έδειξε τα «δόντια» του και στις δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές, παραμένοντας και εκεί ένα από τα πιο ευχάριστα και ικανά αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Το Peugeot 2008 έχει τον τρόπο του να σε κερδίζει με το «καλημέρα» επιστρατεύοντας την δυναμική και ξεχωριστή του εμφάνιση, το εντυπωσιακό αισθητικά και ποιοτικά εσωτερικό του, αλλά και την οδική του συμπεριφορά. Το μικρό «λιοντάρι» τα πήγε περίφημα και στις δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές που χρειάστηκε να διανύσει στα πλαίσια του γύρου που πραγματοποιήσαμε.

Δε «μασάει» εκτός…
Από την αρχή και πριν μπούμε για τα καλά σε δύσκολα μονοπάτια, το Peugeot 2008 κινήθηκε απροβλημάτιστα στο πατημένο χώμα με την ανάρτησή του αν και σφιχτή να φιλτράρει αποτελεσματικά τις ανωμαλίες, ενώ παράλληλα το κατά τα άλλα «ζωντανό» του σύστημα διεύθυνσης δεν τις άφηνε να περάσουν στα χέρια του οδηγού. Αργότερα, μας έδειξε και τις αναρριχητικές του ικανότητες, περνώντας με περίσσια άνεση το έντονο κακοτράχαλο και τα εμπόδια με αρωγό την καλή απόστασή του από το έδαφος (σ.σ. 170 χλστ.). Η ανάρτηση συνέχισε και εκεί να αποσπά θετικά σχόλια με την απορροφητικότητά της και αν και η διαδρομή της είναι σχετικά περιορισμένη, δεν δυσκολεύτηκε πουθενά. Ο ικανός του κινητήρας και το αυτόματο κιβώτιο συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο της εικόνα του εκτός δρόμου, ενώ αν και κατά βάση κινηθήκαμε «προσεκτικά», δεν έλειψαν κάποια τμήματα που μας επέτρεψε να εντοπίσουμε τον ευχάριστο οδηγικό του χαρακτήρα και στο χώμα…

Ανετο αλλά και ιδιαίτερα απολαυστικό στο δρόμο…
Αφήνοντας πίσω μας τον χωματόδρομο και όταν οι τροχοί του 2008 πάτησαν στην άσφαλτο, τόσο αυτό όσο και ο οδηγός μπαίνουν σε μια άλλη φιλοσοφία. Η υψηλή ποιότητα κύλισης και τα ψηλά επίπεδα παρεχόμενης άνεσης είναι τα στοιχεία που εκτιμάς αμέσως, ενώ στην πρώτη στροφή του δρόμου αυτά συμπληρώνονται από τις περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματος και την καλή αίσθηση που λαμβάνεις από το σύστημα διεύθυνσης. Ο τρόπος που συνδυάζει την άνεση με την ευχαρίστηση και την αποτελεσματικότητα σε πιο σβέλτους ρυθμούς, είναι εξαιρετικός στο Peugeot 2008 και για το λόγο αυτό ξεχωρίζει στον τομέα ως γνήσιο «λιοντάρι».

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)