Η τελική κατάταξη

390.550 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2019)

Η οπτική διαφορά υπέρ των μικρομεσαίων crossover επαληθεύεται και με βάση τις μετρήσεις που πραγματοποιούμε και δεν «γεμίζει» μόνο στο μάτι. 

Ο μέσος όρος όγκου αποσκευών των 17 αυτοκινήτων που μετρήσαμε ανέρχεται περίπου στα 500 λίτρα. Αν αναλογιστούμε ότι ο αντίστοιχος μέσος όρος για τα μικρομεσαία που μετρήσαμε πριν από λίγο καιρό (δείτε εδώ το πλήρες θέμα) ανέρχεται στα 378 λίτρα, αρκεί για να καταλάβει κανείς γιατί αυτή η κατηγορία είναι η πλέον δημοφιλής στην αγορά παγκοσμίως. Οι κατασκευαστές από την πλευρά τους ανακοινώνουν νούμερα που όπως σχεδόν συμβαίνει πάντοτε, απλά δίνουν μια εικόνα. Εμείς,  εξετάζουμε λοιπόν το κάθε αυτοκίνητο από τη μεριά του χρήστη, και όχι μέσα από ένα πρόγραμμα ενός υπολογιστή. 

Ο «Ταμερλάνος» λοιπόν καταδεικνύει αυτή τη διαφορά όπως και την διαφορά ανάμεσα στα αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας, όμως δεν στεκόμαστε μόνον σε αυτή την μέτρηση αποκλειστικά. Ο χώρος αποσκευών του κάθε αυτοκινήτου έχει την δική του ιδιαίτερη «μορφολογία» και διάταξη και οι μετρήσεις μας τον «φωτογραφίζουν» απόλυτα για να μπορέσει να αντιληφθεί κανείς σχεδόν πρακτικά τις διαφορές. Το βάθος του, το άνοιγμα της πόρτας, το ύψος του κατωφλιού από το έδαφος, ακόμα και το σκαλοπάτι που δημιουργεί εσωτερικά είναι στοιχεία που είτε διευκολύνουν είτε δυσκολεύουν την φορτοεκφόρτωση, ενώ ακόμα και το ύψος ανοιχτής πόρτας με τη σειρά του μπορεί να διευκολύνει ή να δυσκολέψει έναν άνθρωπο, ανάλογα με το σωματικό του ύψος. 

Στον παραπάνω πίνακα θα βρείτε αναλυτικά τι πέτυχαν τα 17 οικογενειακά crossover μοντέλα της δοκιμής σε κάθε διάσταση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

LEASING APRILIOS
4green