Στα μηχανικά σύνολα δεν υπάρχουν αλλαγές.

Nέα Bentley Continental GT Limited

3.157 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2019)

H Βentley γιορτάζει το ρεκόρ που πέτυχε η Continental GT στο Pikes Peak με μια μοναδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

To ότι η Bentley κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι να σημειώσει νέο ρεκόρ για μοντέλο παραγωγής με μια τροποποιημένη Continental GT στην ανάβαση του Pikes Peak επικρατώντας της Porsche 911 Turbo S αποτελεί ένα μεγάλο κατόρθωμα, αν λάβει κανείς υπόψη του το βάρος του βρετανικού μοντέλου.

Για να το γιορτάσει, η Bentley λανσάρει μια ειδική έκδοση κάτω από την ονομασία Limited Edition στα πρότυπα της έκδοσης που είχε λανσάρει το προηγούμενο έτος για το ρεκόρ που πέτυχε η Bentayga στα SUV. Aυτή περιλαμβάνει carbon bodykit, το οποίο είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα, ίδιο με αυτό που έλαβε μέρος στην ανάβαση, επιφάνειες μαύρου χρώματος, πράσινες «Radium» δαγκάνες, ζάντες 22 ιντσών σε συνδυασμό με ελαστικά Pirelli P Zero Colour Edition, εμπρός προφυλακτήρα με Pikes Peak γραφικά και, προαιρετικά, έμβλημα «100» στην μάσκα που παραπέμπει στα χρόνια που έχουν περάσει από την ίδρυση της βρετανικής εταιρείας.

Στα μηχανικά σύνολα δεν υπάρχουν αλλαγές αφού κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο γνωστός W12 twin-turbo κινητήρας της Bentley που αποδίδει ισχύ 636 ίππους και 900 Nm ροπής, με το 0-100χλμ./ώρα να γίνεται σε 3,6 δλ. για το σπριντ και με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 333 χλμ./ώρα.

Υπενθυμίζουμε πως, έχοντας τον τρεις φορές νικητή του αγώνα, Rhys Millen πίσω από το τιμόνι, το βρετανικό μοντέλο κατάφερε να διανύσει τη διαδρομή σε 10 λεπτά και 18.488 δευτερόλεπτα, κάνοντας δικό του το ρεκόρ της συγκεκριμένης κατηγορίας, που διατηρούσε από το 2015 ο David Donner που οδήγησε μία Porsche 911 Turbo S σε χρόνο 10:29.9.

Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 15 μόλις αυτοκίνητα.
 
 

ELASTIKA 2024
Audi