Το νέο Α8 θα πατάει πάνω στην πλατφόρμα MLB Evo, το οποίο σημαίνει πως θα είναι ελαφρύτερο και με μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία

Πρώτη γεύση του νέου Α8

8.982 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2016)

Ψηφιακά επεξεργασμένη κατασκοπευτική εικόνα μας δείχνει πως θα μοιάζει εμφανισιακά η νέα γενιά της premium λιμουζίνας, Audi A8, που το περιμένουμε το 2018.

Στην μάχη του ανταγωνισμού των premium λιμουζίνων ανάμεσα στις BMW Σειρά 7, Mercedes-Benz S-Class και Jaguar XJ, φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει η Audi, που ετοιμάζει τη νέα ναυαρχίδα της το A8. 

Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα είναι πως εξελίσσεται παράλληλα με τα νέα Α7 και Α6 και θα πατάει πάνω στην πλατφόρμα MLB Evo, το οποίο σημαίνει πως θα είναι σίγουρα ελαφρύτερο και με μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία από τον προκάτοχό του. Παράλληλα η νέα πλατφόρμα θα συνεισφέρει στην αύξηση των εσωτερικών χώρων, χωρίς να υπάρξει αισθητή διαφορά στις διαστάσεις του πολυτελούς μοντέλου.


Σύμφωνα με την ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα από κατασκόπους το επόμενης γενιάς Α8 θα έχει πιο έντονα τονισμένη τη χαρακτηριστική εξάγωνη, χρωμιωμένη μάσκα της γερμανικής φίρμας, η οποία θα φέρει οριζόντιες γραμμές, ενώ τα Matrix φωτιστικά σώματα έχουν το σχήμα ανάποδου τραπεζίου. Τέλος κατά μήκος του αμαξώματος επικρατούν έντονες δυναμικές γραμμές, οι οποίες δίνουν μια πιο σπορ αισθητική και είναι εμπνευσμένες από το πρωτότυπο Prologue.

Κρίνοντας από τα άλλα δύο μοντέλα της φίρμας από το Ίγκολσταντ το νέο Α8 θα φέρει το ψηφιακό cockpit, που έχουμε δει και στο νέο Α4, ενώ αναμένεται να διαθέτει και τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης.   

Toyota
test center