Αν κοιτάξει κάποιος το SQ5 από πίσω θα νομίσει ότι υπάρχουν δύο απολήξεις της εξάτμισης σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου.

Αν δει κάποιος από κάτω το SQ5 θα δει ότι οι 4 εξατμίσεις είναι εικονικές και κρύβουν μία κλασσική απλή εξάτμιση.

Ψεύτικες εξατμίσεις!

10.040 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2017)

Το νέο SQ5 δείχνει να έχει τέσσερις απολήξεις εξάτμισης. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι απλά τέσσερα μαύρα τετράγωνα με χρώμιο γύρω γύρω που κρύβουν από πίσω μια κλασσική, απλοϊκή εξάτμιση.

Τον Ιανουάριο η Audi αποκάλυψε το καινούριο SQ5 το οποίο αποτελεί σημαντικό βήμα μπροστά σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Ωστόσο, φαίνεται πως η Audi προσπάθησε να εφαρμόσει ένα τρικ σχετικά με τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης του SQ5 αλλά με έναν όχι και τόσο επιτυχημένο τρόπο.

Σε πρώτη ματιά φαίνεται ότι η εξάτμιση του νέου SUV έχει τέσσερις εξόδους και αυτό αναφέρεται και στο Καναδικό site της εταιρείας. ΠαρΆ όλα αυτά, αν κοιτάξει κάποιος προσεκτικά, οι απολήξεις αυτές είναι ψεύτικες και εκεί που κανονικά θα έπρεπε να καταλήγει η εξάτμιση, βρίσκεται απλά μαύρο πλαστικό το οποίο περιβάλλεται από ασημί περίγραμμα. Για κάποιον, άγνωστο, λόγο η Audi αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει αυτά τα ανοίγματα αλλά να τοποθετήσει μια κανονική εξάτμιση που τελειώνει πίσω από τον προφυλακτήρα και απλά κοιτάει προς τα κάτω.

Στο λανσάρισμα του μοντέλου στο Detroit δεν είχε εντοπίσει κάποιος το γεγονός ότι αυτές οι απολήξεις είναι ψεύτικες αλλά, όλως περιέργως, οι επίσημες φωτογραφίες της Audi που έδωσε στον τύπο δείχνουν τις απολήξεις να είναι κανονικές, όπως στο προηγούμενο SQ5.

Σίγουρα η Audi δεν είναι η μόνη εταιρεία που υιοθετεί τις ψεύτικες εξατμίσεις. Αυτοκίνητα όπως το Lexus IS F και η Ferrari California έχουν γίνει διάσημα εφαρμόζοντας, επίσης, κάποια tricks στις εξατμίσεις. Ακόμα και το 308 GT έχει ψεύτικες απολήξεις όπως το νέο SQ5.
 

Toyota
test center