Αν και πρωτότυπο, το Civic Type R II θεωρείται πως βρίσκεται πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής που θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη του χρόνου.

  Honda Civic Type-R

  134.851 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/1/2015

  Με μια ματιά

  Έρχεται μέσα στο 2015
  Το στιλ του θα είναι πολύ κοντά στο εικονιζόμενο πρωτότυπο
  Ο νέος 2λιτρος turbo VTEC κινητήρας θα αποδίδει πάνω 280 ίππους

  Αισθητικά, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από το κόκκινο πρωτότυπο Civic Type R Concept που είχαμε δει στη Γενεύη τον περασμένο Μάιο, αν εξαιρέσει κανείς το φανταχτερό μπλε χρώμα και τα κόκκινα γραφικά. Αν και πρωτότυπο, θεωρείται πως βρίσκεται πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής που θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη του χρόνου, ενώ θα κατασκευάζεται στο Swindon του Ηνωμένου. Βασιλείου.

  Επισήμως, η Honda δεν επιβεβαιώνει με ακρίβεια την απόδοση του επερχόμενου Type R, αλλά αρκείται να αναφέρει πως το ολοκαίνουργιο 2λιτρο turbo VTEC μοτέρ του, θα αποδίδει περισσότερους από 280 ίππους, με τα «κόκκινα» στο στροφόμετρο να ξεκινούν από τις 7.000 σ.α.λ.

  Οι άνθρωποι της Honda «υπόσχονται» πως το νέο Type R θα έχει απόδοση που δεν συγκρίνεται με κάθε προηγούμενο μοντέλο, μην εξαιρώντας από αυτό ούτε το NSX. Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό που επιλέγει τα αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη, στην Honda προτίμησαν το «παραδοσιακό» 6άρι μηχανικό κιβώτιο, το οποίο θεωρούν πως μεγιστοποιεί την οδηγική απόλαυση.

  Ντεμπούτο θα κάνει και το νέο κουμπί «+R» δίπλα στο τιμόνι του νέου Civic Type R, μέσω του οποίου αλλάζει η απόκριση του κινητήρα, η αίσθηση του τιμονιού, αλλά και η σκληρότητα της νέας προσαρμοζόμενης ανάρτησης 4 σημείων, την οποία στη Honda ονομάζουν Adaptive Damper System.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ