ΗΧΟΣ - MULTIMEDIA

Infotainment στο αυτοκίνητο

Ποιος θα το πίστευε ότι το αυτοκίνητο θα μας δίνει την δυνατότητα σύνδεσης wi-fi.

Infotainment στα αμάξια (IVI) είναι μια συλλογή από hardware που είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ή σε άλλο μέσο μεταφοράς , για την παροχή εικόνας ή ήχου. Στην κατηγορία εντάσσεται και το σύστημα πλοήγησης (GPS) .Επί το πλείστον τα συστήματα IVI συνδέονται με bluetooth και το κινητό , βοηθόντας έτσι τον επιβάτη να μπορεί να δώσει μέχρι και φωνητικές εντολές.

Στις μέρες μας καλώς ή κακώς είμαστε σχεδόν εξαρτημένοι από το ίντερνετ. Όπου και αν βρισκόμαστε ψάχνουμε για διαθέσιμη σύνδεση wi-fi είτε βρισκόμαστε σε κάποιο συγγενικό - φιλικό σπίτι , είτε σε καφετέρια, πλέον μέχρι και μέσα στο αεροπλάνο που πρίν λίγα χρόνια έπρεπε να το έχουμε τελείως κλειστό.

Η εξαίρεση μέχρι πρόσφατα ήταν το αυτοκίνητο. Μόνο εκεί δεν είχε φτάσει το wi-fi. Ο μόνος τρόπος ήταν να ανοίξεις τα δεδομένα του κινητού και να το έκανες wi-fi hotspot, με συνέπεια να «έτρωγες» όλα τα δεδομένα σου σε χρόνο ρεκόρ. ΅Eτσι, διάφοροι κατασκευαστές αυτοκινήτων αποφάσισαν να αναπτύξουν ένα in-car σύστημα wi-fi που θα επιτρέπει στους επιβάτες του να συνδέονται μέσα από το όχημά τους με ικανοποιητικές για τις συνθήκες ταχύτητες.

Κάποια αυτοκίνητα βγαίνουν πλέον από την γραμμή παραγωγής με δυνατότητα σύνδεσης στο internet, αλλά υπάρχουν και ειδικά εξαρτήματα που μπορούν να μεταμορφώσουν ένα απλό συμβατικό αυτοκίνητο σε κινούμενο wifi hotspot.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

infotainment στο αυτοκίνητο