Στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία αναλαμβάνουν τον χειμερινό έλεγχο του αυτοκινήτου σας οι τεχνικοί που έχουν εκπαιδευτεί πάνω στη μάρκα και φυσικά με τον κατάλληλο διαγνωστικό εξοπλισμό.

Στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία αναλαμβάνουν τον χειμερινό έλεγχο του αυτοκινήτου σας οι τεχνικοί που έχουν εκπαιδευτεί πάνω στη μάρκα και φυσικά με τον κατάλληλο διαγνωστικό εξοπλισμό.

Για να είστε σίγουροι και ήσυχοι ότι το αυτοκίνητό σας δέχεται τον σωστό και απαραίτητο τεχνικό έλεγχο, θα πρέπει να επιλέξετε τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Για να είστε σίγουροι και ήσυχοι ότι το αυτοκίνητό σας δέχεται τον σωστό και απαραίτητο τεχνικό έλεγχο, θα πρέπει να επιλέξετε τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

  • Στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία αναλαμβάνουν τον χειμερινό έλεγχο του αυτοκινήτου σας οι τεχνικοί που έχουν εκπαιδευτεί πάνω στη μάρκα και φυσικά με τον κατάλληλο διαγνωστικό εξοπλισμό.
  • Για να είστε σίγουροι και ήσυχοι ότι το αυτοκίνητό σας δέχεται τον σωστό και απαραίτητο τεχνικό έλεγχο, θα πρέπει να επιλέξετε τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Χειμερινός έλεγχος αυτοκινήτου από αυτούς που ξέρουν καλύτερα

5637 Επισκέψεις στο άρθρο

Μπρρρ κρύο. Βάλε ζακέτα (που λέει και γνωστή χιουμοριστική εκπομπή). Μα σκέφτόμαστε και το αυτοκίνητο μας, λέει το Autotriti. Xρειάζεται πρόβλεψη φροντίδας το βασικό –πλέον- μέσο μετακίνησης σου. Αφού λόγω και των υγειονομικών συνθηκών όλοι πλέον το χρησιμοποιούμε περισσότερο, αντί των μέσων μαζικής μεταφοράς.

ΚΡΗΤΙΔΗΣ Κ. @ ΣΙΑ Ο.Ε

Έχουμε πει ξανά πως το αυτοκίνητο που το φροντίζεις με συνέπεια "μεγαλώνει, δεν παλιώνει". Mα με συνέπεια.


Για να είστε σίγουροι και ήσυχοι ότι το αυτοκίνητό σας δέχεται τον σωστό και απαραίτητο τεχνικό έλεγχο, θα πρέπει να επιλέξετε τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Για να είστε σίγουροι και ήσυχοι ότι το αυτοκίνητό σας δέχεται τον σωστό και απαραίτητο τεχνικό έλεγχο, θα πρέπει να επιλέξετε τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Κοινοποίησέ το »


Η προετοιμασία του αυτοκινήτου σας για τον χειμώνα είναι μια απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί πιστά (με βάση και τις οδηγίες του κατασκευαστή του δικού σας αυτοκινήτου). Πόσο μάλλον για την "φάση" στην οποία βρισκόμαστε στην ελληνική αγορά, όπου –λόγω και των οικονομικών συνθηκών- ο "στόλος" των αυτοκινήτων που κυκλοφορούμε στους δρόμους μας, είναι "μεγάλος σε ηλικία".

Στόχος το να αποφύγετε προβλήματα λόγω των διαφορετικών κλιματολογικών συνθηκών (που φέτος με βάση τις προβλέψεις των ειδικών, θα είναι πιο έντονες). Με λίγα λόγια "φέτος περιμένουμε χειμώνα και …κρύο με δόντια".

Φυσικά προτεραιότητα δίνουμε όλοι στην ασφάλεια στον δρόμο. Ασφαλή μετακίνηση είτε με ομίχλη (νέο φαινόμενο και αυτό), είτε με βροχή, είτε με παγετό ή χιόνι. Ασφάλεια η οποία προυποθέτει έλεγχο των φθαρμένων ελαστικών, φρένων και βασικών συστημάτων του αυτοκινήτου μας. Έλεγχος ο οποίος στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται εντελώς δωρεάν
(από καλά εξουσιοδοτημένα συνεργεία της μάρκας σας). Έλεγχος ο οποίος γλιτώνει και χρήματα. Saving money λοιπόν, καθώς προ-λαμβάνετε (είτε μια μικρο-φθορά που θα εξελιχθεί, είτε ένα μικρο-ατύχημα που μπορεί να συμβεί ειδικά τώρα που η κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους είναι +30%.

Στη συνέχεια έλεγχο μπαταρίας (που και λόγω κρύου και λόγω μεγαλύτερης χρήσης του A/C του αυτοκινήτου σας, θα έχει "μεγαλύτερη ζήτηση ενέργειας"). Έλεγχο (ή αλλαγή) λιπαντικών. Πρόσθεση αντιψυκτικού. Κλπ…κλπ…
 

 

Τι περιλαμβάνει ένας γρήγορος, δωρεάν, έλεγχος
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε άμεσα είναι ένας γρήγορος (και δωρεάν) τεχνικός έλεγχος. Μια σειρά απαραίτητων ελέγχων, και απαραίτητων επισκευών αν χρειαστεί, γλιτώνουν από πολλούς μπελάδες, ακόμη και αν έχετε καινούργιο αυτοκίνητο.

Σημειώστε, πως γνωρίζοντας τις εποχικές ανάγκες, αυτήν την περίοδο, τα τμήματα after sales των top (σε ικανοποίηση κατόχου) εταιρειών, δημιουργούν πέρα από δωρεάν ελέγχους και ειδικά πακέτα υπηρεσιών για το χειμερινό έλεγχο του αυτοκινήτου σας.

Αλλά ας δούμε τι περιλαμβάνει ένας γρήγορος, δωρεάν, έλεγχος αυτοκινήτου.
• Εμπρός και Πίσω Υαλοκαθαριστήρες.
• Λειτουργία πλύσης του Παρ-μπριζ.
• Λειτουργία φωτισμού και ρύθμιση φώτων.
• Κατάσταση κυκλώματος ψύξης.
• Λειτουργία βεντιλατέρ.
• Επίπεδο φόρτισης μπαταρίας.
• Ιμάντες αξεσουάρ.
• Λειτουργία θέρμανσης και αερισμού.
• Οπτικό έλεγχο σε αναβατόριο.
• Κατάσταση φθοράς (και πίεση) ελαστικών.
• Στάθμη λαδιού κινητήρα.
• Στάθμη υγρού φρένων ή LHM.
• Έλεγχο Υγρού Παρ-μπριζ.
• Έλεγχο Υγρού ψύξης.
• Λίπανση αρθρώσεων πορτών.
• Λίπανση κλειδαριών.
• Προστασία στα λάστιχα πορτών και πορτ-μπαγκάζ.

Τα οφέλη σας από τον έλεγχο των ελαστικών

Ο έλεγχος των ελαστικών του οχήματος μας με αφορμή την έλευση των χειμερινών μηνών είναι επιβεβλημένος προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα (ασφάλειας και αποφυγής , ενοχλητικών και κοστοβόρων, μικρο-ατυχημάτων) που επιφέρουν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ελέγξτε το πέλμα και το βάθος των αυλακώσεων. Ειδικά το τελευταίο επιβάλλεται να είναι αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με τις υπόλοιπες εποχές του έτους δεδομένου ότι το όχημα σε αρκετές περιπτώσεις θα κληθεί να κινηθεί σε οδοστρώματα με χιόνι, πάγο ή τουλάχιστον νερό.

Αντίστοιχα σημαντικό είναι να ελεγχτεί και η πίεση του αέρα, καθώς με την πτώση της θερμοκρασίας είναι πιθανόν να μειωθεί, συνεπώς να πέσει και η απόδοσή του (να "καίτε' και περισσότερο καύσιμο, να του "κόβετε" και χρόνο ζωής, καθώς φθείρεται γρηγορότερα).

Check των συστημάτων που εγγυώνται την σταθερότητα στον δρόμο
Τον χειμώνα που συνήθως το οδόστρωμα είναι ολισθηρό, λόγω βροχοπτώσεων ή παγετού, δοκιμάζεται «άσχημα» η σταθερότητα του αυτοκινήτου. Και όταν μιλάμε για σταθερότητα εννοούμε φυσικά το σύστημα ανάρτησης και τα ελαστικά. Η ανάρτηση δεν εξασφαλίζει μόνο άνεση, αλλά κρατάει το αυτοκίνητο συνεχώς σε επαφή με τον δρόμο χωρίς να φεύγει αριστερά και δεξιά όπως για παράδειγμα σε κάποια απότομη στροφή. Έτσι πρέπει να τσεκαριστεί όλο το σύστημα ανάρτησης. Για τη σωστή λειτουργία βέβαια χρειάζεται να γίνει έλεγχος τόσο στη στάθμη των υγρών του τιμονιού, αλλά επίσης και σε όλα τα επιμέρους εξαρτήματα που το συνοδεύουν (ακρόμπαρα, ημίμπαρα, μπαλάκια, βάσεις, ατέρμονας, μπόσικα κτλ). Ειδικότερα στα μεγαλύτερης ηλικίας αυτοκίνητα (5+, 10+)είναι πιθανόν να χρειάζονται αντικατάσταση κάποια μέρη.
Η μπαταρία ταλαιπωρείται από το κρύο, "πεθαίνει ξαφνικά"
Η μπαταρία είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες βλάβης σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά κυρίως το χειμώνα που το ψύχος προκαλεί σοβαρή μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας που μεταφέρεται από την μπαταρία εκκίνησης.

Ελέγχουμε τη μπαταρία, καθώς επίσης και το αντίστοιχο κύκλωμα φόρτισης, για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην εκκίνηση τα πρωινά που θα έχει κρύο. Προσέξτε πως ειδικά στα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα με start/stop η μπαταρία είναι επιφορτισμένη με έξτρα έργο.

Εάν διαπιστώνετε οποιοδήποτε σημάδι ότι η μπαταρία σας δυσκολεύεται, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι θα σας «εγκαταλείψει ξαφνικά» κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ιδιαίτερα αν είναι άνω των 5 ετών. Ανανεώστε την τώρα ώστε να αποφύγετε την ταλαιπωρία και την αναστάτωση μιας απρόβλεπτης βλάβης. Σημειώστε πως οι γνήσιες μπαταρίες της μάρκας σας, διατίθενται σε σχεδόν ίδιες τιμές με τις λεγόμενες after market
μα έχουν δοκιμαστεί "σκληρά" για να αποδείξουν στον κατασκευαστή σας (που τις ενέκρινε) πως αξίζουν να τοποθετηθούν στο δικό σας μοντέλο (με βάση τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των συστημάτων του που αναλώνουν ενέργεια).
Τα φρένα και …τα μάτια σας
 
ΦΡΕΝΑ. Δεν νοείται έλεγχος στο αυτοκίνητο χωρίς να περιλαμβάνεται και ο αντίστοιχος των φρένων. Είναι το νούμερο ένα σύστημα για την ασφάλειά σου και παράλληλα αυτό που καταπονείται περισσότερο. Ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο θα ελέγξει διεξοδικά το σύστημα φρένων  (στάθμη των υγρών φρένου, τα τακάκια - φερμουίτ, το σύστημα ABS και το χειρόφρενο) και φυσικά οι έμπειροι τεχνικοί του (που έχουν και πρόσβαση στο software-βάση πληροφοριών του κατασκευαστή για τις ειδικές απαιτήσεις του δικού σας μοντέλου) θα αναγνωρίσουν αν υπάρχει κάποια πιθανή ζημιά ή ακόμα και πόση ζωή έχουν μπροστά τους τα τακάκια και οι δίσκοι.  
 
ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ.Το χειμώνα σε πολλές περιπτώσεις οι συνθήκες μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολες (ακόμη και μέσα στην πόλη). Ειδικά όμως, αν και όταν κινείστε σε ορεινά σημεία μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά πυκνή ομίχλη.

Συνεπώς ο γενικότερος έλεγχος (και καθαρισμός) των φωτιστικών σωμάτων είναι απαραίτητος, καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως η βροχή, το χιόνι και η ομίχλη που αναφέραμε επηρεάζουν σημαντικά τόσο την δική σας ορατότητα όσο και των άλλων οδηγών που πρέπει να σας βλέπουν.

Γι' αυτό και ελέγχουμε τα πάντα εμπρός πίσω και πλαϊνά φωτιστικά, φλας, όπισθεν και stop. Επίσης οι υαλοκαθαριστήρες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην δημιουργία ασφαλών συνθηκών οδήγησης όπου οι καιρικές συνθήκες υπαγορεύουν τη συχνή τους χρήση. Τα καινούρια μάκτρα καθαρίζουν πολύ πιο αποτελεσματικά το παρμπρίζ και βοηθούν να έχετε καλύτερη ορατότητα όταν βρέχει. Σημειώστε πως οι γνήσιοι υαλοκαθαριστήρες έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα (καθώς έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις "καμπύλες" του παρμπρίζ, του δικού σας μοντέλου).

Υγρά και φίλτρα. Υγεία αυτοκινήτου & κατόχου
Παρόλο που σε κάθε σέρβις του εξουσιοδοτημένου δικτύου ελέγχουν λεπτομερώς κάθε σπιθαμή του οχήματός σας, θα πρέπει να γίνει αναλυτικός έλεγχος στα πιο σημαντικά αναλώσιμα, δηλαδή λάδια, φίλτρα και όλα τα υγρά. Τον χειμώνα δε, το ενδεχόμενο να έχει παγώσει το νερό στο ψυγείο μπορεί να είναι καταστροφικό για τον κινητήρα.

Από την άλλη, τα φίλτρα αυτοκινήτου αναλαμβάνουν τον σημαντικό ρόλο να διασφαλίσουν την καθαρή λειτουργία του κινητήρα, αφού απομακρύνουν τα βλαβερά στοιχεία που επιβαρύνουν τα καύσιμα και τα λιπαντικά των οχημάτων. Πρόκειται για εξατομικευμένα φίλτρα, παρέχοντας υψηλής ποιότητας φιλτράρισμα στον αέρα που αναπνέουμε μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας, μα και στα λάδια και τα καύσιμα που χρησιμοποιούμε.
Με δωρεάν έλεγχο, δεν υπάρχουν "δικαιολογίες"

Στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, κορυφαίων μαρκών της ελληνικής αγοράς, ο έλεγχος είναι εντελώς δωρεάν, συνεπώς δεν υπάρχει δικαιολογία αναβολής. Ταυτόχρονα, ισχύουν και σημαντικές εποχικές προσφορές, εφόσον χρειαστεί να επιδιορθώσετε κάτι.

Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν, προσφορές εταιρειών, όπως η Kosmocar (Audi, Skoda, VW) που προσφέρει μεταξύ άλλων και ελαστικά με 3 χρόνια δωρεάν εγγύηση, ή εταιρειών που παρέχουν ειδικές εκπτωτικές τιμές σε ανταλλακτικά και για παλαιότερα μοντέλα όπως η SEAT, η Mercedes-Benz και η Ford.


 

Κοινοποίησέ το »

Μεγάλη έρευνα Auto Check. Δηλώστε και Εσείς. Πόσο Ικανοποιημένοι Είστε ;
Το αυτοκίνητο σας είναι ζημιάρικο;
Σας γδέρνουν ζωντανό, όταν πάτε για σέρβις;
H αντιπροσωπεία αθέτησε τις υποσχέσεις της;
Κάντε αναφορά με 1 κλίκ εδώ!

Το αυτοκίνητο σας δεν σπάει, δεν λυγάει;
Οι τιμές που πληρώνετε για σέρβις είναι καλές;
Η αντιπροσωπεία σας εκπλήσσει ευχάριστα;
Επιβραβεύστε την με 1 κλίκ εδώ!

Δείτε πάνω από 5.000 αναφορές (για όλες τις μάρκες αυτοκινήτου) με 1 κλίκ εδώ