Αν τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου ξεφουσκώνονυν πολλές φορές, τότε θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιο ειδικό, ο οποίος θα σου εξήγησει τον λόγο για το οποίο αυτό συμβαίνει.

Αν τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου ξεφουσκώνονυν πολλές φορές, τότε θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιο ειδικό, ο οποίος θα σου εξήγησει τον λόγο για το οποίο αυτό συμβαίνει.

Το συχνό ξεφούσκωμα των ελαστικών μπορεί να οφείλεται στην ηλικία τους ή ακόμα και σε ελαττωματική βαλβίδα ή λόγω κακής τοποθέτησης.

Το συχνό ξεφούσκωμα των ελαστικών μπορεί να οφείλεται στην ηλικία τους ή ακόμα και σε ελαττωματική βαλβίδα ή λόγω κακής τοποθέτησης.

  • Αν τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου ξεφουσκώνονυν πολλές φορές, τότε θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιο ειδικό, ο οποίος θα σου εξήγησει τον λόγο για το οποίο αυτό συμβαίνει.
  • Το συχνό ξεφούσκωμα των ελαστικών μπορεί να οφείλεται στην ηλικία τους ή ακόμα και σε ελαττωματική βαλβίδα ή λόγω κακής τοποθέτησης.

Γιατί ξεφουσκώνουν συνεχώς τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου

5794 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένα ξεφουσκωμένο ελαστικό είναι ένα απο τα χειρότερα που μπορούν να σου συμβούν στο δρόμο. Τι γίνεται όμως αν σου συμβάινει συνέχεια; Είναι μήπως καταραμένο το αυτοκίνητό σας; Πιθανότατα όχι! Μάθε λοιπόν για ποιο λόγο μπορέι να συμβάινει και λύσε τον άμεσα.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ

Είναι ληγμένα


Το συχνό ξεφούσκωμα των ελαστικών μπορεί να οφείλεται στην ηλικία τους ή ακόμα και σε ελαττωματική βαλβίδα ή λόγω κακής τοποθέτησης.

Το συχνό ξεφούσκωμα των ελαστικών μπορεί να οφείλεται στην ηλικία τους ή ακόμα και σε ελαττωματική βαλβίδα ή λόγω κακής τοποθέτησης.

Κοινοποίησέ το »


Το καουτσούκ με το οποίο είναι φτιαγμένα τα ελαστικά χαλάει με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και αν τα ελαστικά δεν χρησιμοποιούνται.  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί κατασκευαστές τονίζουν ότι τα ελαστικά τους μπορούν να "ζήσουν" για  6-10 χρόνια, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ!

Αν λοιπόν το αυτοκίνητό σου φοράει "ληγμένα" ελαστικά τότε είναι πολύ πιθανό να "σπάσουν". Βλέπεις, οι ρωγμές στο καουτσούκ που δημηιουργούνται είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να επιδιορθωθούν, οδηγώντας σε αργές διαρροές αέρα, που οδγούν σε ξεφούσκωμα, ακόμη και σε εκρήξεις.

Η ξερή σήψη

Η ηλικία δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στα ελαστικά. Η ξηρή σήψη μπορεί επίσης να καταστρέψει τα πλευρικά τους τοιχώματα! Τι είναι όμως η ξηρή σήψη των ελαστικών; Είναι ο όρος που περιγράφει την καταστροφή των ελαστικών που προκαλείται από την φύση

Σε αντίθεση με την ξηρή σήψη στα δέντρα ή το ξύλο, αυτός ο τύπος «σήψης» δεν προκαλείται από μύκητες ή βακτήρια. Η ξηρή σήψη του ελαστικού μπορεί να συμβεί είτε λόγω ηλικίας του ελαστικού, είτε λόγω της έκθεσης του σε ορισμένες συνθήκες, που έχουν βλάψει τις ελαστικές ενώσεις του - αφήνοντάς το στεγνό και ευάλωτο σε ρωγμές και ξεφλούδισμα. Αρκετά πράγματα μπορούν να προκαλέσουν ξηρή σήψη, όπως:

-Ακραίες θερμοκρασίες
-Έκθεση σε διαβρωτικές χημικές ουσίες
-Υπερβολική έκθεση στην UV ακτινοβολία
-Παρατεταμένες περίοδοι αχρησίας ή μακροχρόνιας στάθμευσης
-Χαμηλή πίεση ελαστικών


Με σωστή φροντίδα των ελαστικών και τακτικούς ελέγχους, μπορείς να αποφύγεις την ξηρή σήψη. Εάν σκοπεύεις να αφήσεις το αυτοκίνητό σου σταθμευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, φρόντισε να μετράς την πίεση των ελαστικών σου, τουλάχιστον μία φορά το μήνα και να τα φουσκώνεις ανάλογαι. Βεβαιώσου ότι τα ελαστικά δεν έρχονται σε επαφή με το φως του ήλιου για μεγάλο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας καλύμματα ελαστικών ή κάλυμμα αυτοκινήτου ή σταθμεύοντας σε κλειστό γκαράζ.

Εάν παρατηρήσεις σημάδια ξηρής σήψης, όπως ρωγμές ιστού αράχνης κατά μήκος του πλευρικού τοιχώματος ή κομμάτια καουτσούκ που «κρέμονται» από τα ελαστικά, επισκέψου άμεσα έναν ειδικό, ο οποίος θα τα επιθεωρήσει και θα σε ενημερώσει ποιο είναι το πρόβλημα και θα προτείνει υπηρεσίες ή επιλογές αντικατάστασης.

Η ελαττωματική βαλβίδα

Άλλαξες ελαστικά και μετά από μερικά χλμ τα βρήκες ξεφούσκωτα;  Τι συμβαίνει; Εάν έχεις ήδη επαληθεύσει ότι το πέλμα του ελαστικού δεν έχει οπές ή τρύπες και ότι τα πλευρικά τοιχώματα είναι άθικτα, μπορεί να έχεις ελαττωματική βαλβίδας.

Η βαλβίδα είναι ένα εξάρτημα στον τροχό που βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης του αέρα των ελαστικών. Οι μίσχοι της βαλβίδας αποτελούνται από πολλά διαφορετικά μέρη, συμπεριλαμβανομένου του πυρήνα και του καλύμματος. Ο πυρήνας επιτρέπει τον αέρα μέσα και έξω από το ελαστικό, ενώ το καπάκι βοηθά να διατηρούνται σκόνη και άλλα αντικέιμενα έξω από τον πυρήνα.

Οι βαλβίδες λοιπόν και τα εξαρτήματά τους μπορεί να σπάσουν και να φθαρούν λόγω ηλικίας, υγρασίας, θερμότητας, αλατιού στο δρόμο, ακόμη και ακτίνων UV! Τα στελέχη των βαλβίδων που έχουν υποστεί ζημιά με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν να προκαλέσουν διαρροές αέρα από τα ελαστικά. 

Αν αυτό είναι τελικά το πρόβλημα, η αντικατάσταση της με μία καινούρι θα φέρει την λύση

Χάνει αέρα από την επαφή με την ζάντα

Ο αέρας μπορεί να χάνεται και από την λαστιχένια άκρη όπου το ελαστικό σου έρχεται σε επαφή με την ζάντα. Οι άκρες αυτές είναι κατασκευασμένες απός ενώσεις από καουτσούκ ενισχυμένες με μέταλλο που έχουν σχεδιαστεί για να αγκαλιάζουν τον τροχό με τρόπο που εξασφαλίζει αεροστεγή στεγανοποίηση και αποτρέπει το γύρισμα του ελαστικού στις ζάντες.

Οι διαρροή αυτή μπορεί να προκύψει από λανθασμένα τοποθετημένα ελαστικά, γι 'αυτό θα πρέπει να αναζητήσεις επαγγελματική βοήθεια. Επιπλέον, χαλασμένοι, λυγισμένοι ή διαβρωμένοι τροχοί μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε διαρροές. Αυτά τα ζητήματα συνήθως προκαλούνται από ατυχήματα όπως το χτύπημα.

Κοινοποίησέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Eλαστικά αυτοκινήτου , Τιμές ελαστικών, Δόσεις , Premium Eλαστικά, Quality Ελαστικά, Discount Ελαστικά, Εμπορίες ελαστικών Αττικής, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Hankook, Continental, Goodyear, Dunlop, Toyo, Yokohama, Cooper, General, Tire, Vredestein, Fulda, Falken, BFGoodrich, Lassa, Tristar, Insa, Turbo, Rotalla, Torque, Nankang, Imperial, Maxxis, Achilles, Aeolus, Alliance, Annaite, Antares, Aoteli, Aplus, Apollo, Aptany, Arivo, Atlas, Atturo, Austone, Autogreen, Autogrip, Avon, Barkley, Barum, Berlin , Tires, BFGoodrich, BKT, Blacklion, Blackstar, Bridgestone, Camac, Ceat, Centara, Chengshan, Coker, Comforser, Compasal, Compass, Continental, Cooper, CST, Dayton, Debica, Deli, Tire, Delinte, Diamond, Back, Diplomat, Double, Coin, Doublestar, Dunlop, Duraturn, Duro, EP, tyres, ESA, Tecar, Eurotyre, Event, Evergreen, Falken, Federal, Fedima, Firemax, Firestone, Fortuna, Fortune, Fulda, Fullrun, General, Tire, Gislaved, Giti, Goalstar, Goform, Goodride, Goodyear, Gremax, Grenlander, Gripmax, GT-Radial, Habilead, Haida, Hankook, Headway, Heidenau, Hifly, Hilo, Horizon, Imperial, Infinity, Insa, Turbo, Interstate, Journey, Tyre, Joyroad, Kama, Kapsen, Kelly, Kenda, Khefren, Kinforest, King, Meiler, Kings, Tire, Kingstar, Kleber, Kormoran, Kumho, Landsail, Lanvigator, Lassa, Laufenn, Leao, Lexani, Linglong, Mabor, Marshal, Mastersteel, Matador, Maxtrek, Maxxis, Mazzini, Meteor, Michelin, Milestone, Minerva, Mirage, Momo, Nankang, Neolin, Nexen, Nitto, Nokian, Nordexx, Nortenha, Novex, Onyx, Orium, Ovation, Pace, Paxaro, Petlas, Pirelli, Pneumant, Powertrac, Premiorri, Presa, Prestivo, Radar, Retro, Riken, Roadcruza, Roadhog, Roadmarch, Roadstone, Rockstone, Rosava, Rotalla, Routeway, Rovelo, Royalblack, Saetta, Sailun, Sava, Sebring, Security, Seiberling, Semperit, Silverstone, Sonar, Speedways, Sportiva, Star, Performer, Starco, Starfire, Starmaxx, Sumitomo, Sunfull, Sunitrac, Sunny, Sunwide, Superia, Syron, T-Tyre, Taurus, Tecnica, Three-A, Tigar, Toledo, Tomket, Torque, Tourador, Toyo, Tracmax, Trazano, TRI-ACE, Triangle, Tristar, Tyfoon, Unigrip, Uniroyal, VEE-Rubber, Viatti, Viking, Vitour, Voyager, Vredestein, Wanda, Wanli, Westlake, Windforce, Winrun, Yokohama, Zeetex, Zeta, Αναρτήσεις, Ζυγοστάθμιση, Ευθυγράμμιση, Ζάντες, Θερινά ελαστικά, All season ελαστικά, Suv ελαστικά, 4Χ4 ελαστικά, Runflat ελαστικά, Χειμερινά ελαστικά, 4 εποχών ελαστικά,195/50/15, 225/45/17, 195/55/16, 205/55/16.