Το νέο Eagle F1 Asymmetric 6 κατέχει ήδη αρκετές πρωτιές και νίκες σε διεθνή Test Ελαστικών, επιβεβαιώνοντας τις επιδόσεις του. Ωστόσο, η Goodyear το εφοδίασε και με όλες τις καινοτομίες που το κάνουν

Το νέο Eagle F1 Asymmetric 6 κατέχει ήδη αρκετές πρωτιές και νίκες σε διεθνή Test Ελαστικών, επιβεβαιώνοντας τις επιδόσεις του. Ωστόσο, η Goodyear το εφοδίασε και με όλες τις καινοτομίες που το κάνουν κατάλληλο και για ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6: Έτοιμο για όλα!
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6: Έτοιμο για όλα!
  • Το νέο Eagle F1 Asymmetric 6 κατέχει ήδη αρκετές πρωτιές και νίκες σε διεθνή Test Ελαστικών, επιβεβαιώνοντας τις επιδόσεις του. Ωστόσο, η Goodyear το εφοδίασε και με όλες τις καινοτομίες που το κάνουν
  • Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6: Έτοιμο για όλα!
  • Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6: Έτοιμο για όλα!

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6: Έτοιμο για όλα!

15104 Επισκέψεις στο άρθρο

Το Eagle F1 Asymmetric 6 -η «ναυαρχίδα» της Goodyear- είναι έτοιμο για τα πάντα, ακόμα και για το μέλλον, εφόσον έχει σχεδιαστεί και για ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Το νέο κορυφαίο ελαστικό της premium μάρκας προσφέρει top επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, υψηλής ανταπόκρισης χειρισμό, υψηλά επίπεδα πρόσφυσης και φρεναρίσματος, ενώ αντέχει για πολλά χιλιόμετρα!

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ

Eagle F1 Asymmetric 6 – Η «ναυαρχίδα» της Goodyear

Η σειρά Goodyear Eagle F1 δεν έχει γίνει τυχαία τόσο δημοφιλής στην αγορά, αφού αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές στην κατηγορία των σπορ ελαστικών. Την «βαριά φανέλα» φοράει επάξια και το νέο Eagle F1 Asymmetric 6, τόσο με τις επιδόσεις του όσο και με τις καινοτομίες και τις τεχνολογίες που διαθέτει, συνεχίζοντας την εμπορική επιτυχία του προκατόχου του Asymmetric 5.
 
Το νέο Eagle F1 Asymmetric 6 έχει ήδη στο βιογραφικό του αρκετές πρωτιές και νίκες σε διεθνή Test Ελαστικών, πράγμα που επιβεβαιώνει τις επιδόσεις του. Παρόλα αυτά, η Goodyear δεν ξέχασε να το εφοδιάσει  με όλες τις καινοτομίες που το κάνουν κατάλληλο και για ηλεκτροκίνητα μοντέλα – δεν αποτελεί τυχαία η πρώτη επιλογή τοποθέτησης σε πολλά γνωστά ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς.
 
Αλλά επειδή στο Autotriti συνηθίζουμε να περνάμε από το «μικροσκόπιο» τα ελαστικά, πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιδόσεις και όλες τις νέες τεχνολογίες που διαθέτει το νέο Eagle F1 Asymmetric 6.


 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Εξαιρετικό σε στεγνό & βρεγμένο, Top σε πολυάριθμα διεθνή Tests

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Eagle F1 Asymmetric 6, όντας ένα σπορ θερινό ελαστικό, προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις στο στεγνό οδόστρωμα, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία Dry Contact και την προσαρμοζόμενη επιφάνεια επαφής με τις βελτιστοποιημένες εγκοπές που προσαρμόζονται στις μεταβολές του φορτίου. Αντίστοιχα, η επιφάνεια που εφάπτεται με το οδόστρωμα μπορεί και προσαρμόζεται στο στυλ οδήγησης, κάτι που σημαίνει πως η πρόσφυση αυξάνεται όταν αυξάνονται κι οι απαιτήσεις.
 
Σε ότι αφορά το βρεγμένο, εκεί που τα πράγματα «δυσκολεύουν», το Eagle F1 Asymmetric 6 ανταποκρίνεται περίφημα. Η Goodyear έχει εξοπλίσει το κορυφαίο ελαστικό της με την καινοτομία Wet Braking, ώστε το ελαστικό να παραμένει «κολλημένο» στο οδόστρωμα. Το μείγμα του πέλματος συνδυάζεται με μία νέα ρητίνη, η οποία παρέχει τη δυνατότητα για περισσότερες μικρο-επαφές με την άσφαλτο που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής παρά το «στρώμα» νερού.
 
Αμφότερα, σε στεγνές και βρεγμένες συνθήκες, το φρενάρισμα με Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 θεωρείται κορυφαίο, πετυχαίνοντας μικρές αποστάσεις και σταθερότητα, όπως έχουν αποδείξει άλλωστε και τα διάφορα ανεξάρτητα διεθνή test (βλ. AutoBild, Auto Motor Sport, tyrereviews κλπ.), καθώς και η δική μας δοκιμή όταν βρεθήκαμε στη θρυλική πίστα εξέλιξης της Goodyear.


 

Πλούσιο σε καινοτομίες με την υπογραφή της Goodyear

Μεταξύ άλλων, το Eagle F1 Asymmetric 6 διαθέτει κι άλλες καινοτομίες που χαρίζουν εξαιρετικές επιδόσεις στο ελαστικό. Η Goodyear έχει καταφέρει να μειώσει το συνολικό βάρος του ελαστικού, μειώνοντας παράλληλα την αναρτώμενη μάζα. Η σχεδίαση του προσφέρει ένα αεροδυναμικό σχήμα, ειδικά στα πλευρικά τοιχώματα, για τη διαχείριση των αναταράξεων και της ροής αέρα γύρω από το ελαστικό. Τα οφέλη από την αεροδυναμική του σχεδίαση είναι αξιοσημείωτα, αφού συμβάλει στη σταθερότητα, στην μείωση αντίστασης αέρα και της κατανάλωσης ενέργειας. Παράλληλα, η  νέα σύνθετη τεχνολογία της Goodyear μειώνει και την αντίσταση κύλισης, που με τη σειρά της βοηθάει στην αύξηση της αυτονομίας. Τέλος, το καινούργιο μοτίβο του πέλματος  με την ακτινωτή λοξότμητη αυλάκωση προσφέρει χαμηλότερα επίπεδα θορύβου, που ταιριάζει με την αθόρυβη λειτουργία των ηλεκτρικών.
 

Έτοιμο για ηλεκτρικά – Έτοιμο για το μέλλον!

Κάθε ελαστικό στη γκάμα της Goodyear  είναι κατάλληλο για ηλεκτρικά οχήματα, αλλά το Eagle F1 Asymmetric 6 έχει σχεδιαστεί ειδικά γι αυτή την “αποστολή”, έχοντας κατά νου και τις απαιτήσεις των κατασκευαστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EV). Η αμερικανική premium μάρκα έχει αναπτύξει τεράστια τεχνογνωσία στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης κατηγορίας, προμηθεύοντας ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων αλλά και από τη σχέση της με τους αγώνες.
 
Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο, πως το βασικό ελαστικό του ηλεκτρικού πρωταθλήματος FIA ETCR – eTouring Car World Cup είναι μία αγωνιστική παραλλαγή της οικογένειας Eagle F1. Η Goodyear ανέπτυξε ένα μοναδικό αγωνιστικό ελαστικό με πέλμα για τα ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα των 670 ίππων,  εφαρμόζοντας τις γνώσεις της στην τελευταία γενιά ελαστικών δρόμου, όπως το Eagle F1 Asymmetric 6.