Δοκιμασίες θερινών ελαστικών από 9 top μάρκες. Ποίες ξεχώρισαν ως υποδειγματικές;

Δοκιμασίες θερινών ελαστικών από 9 top μάρκες. Ποίες ξεχώρισαν ως υποδειγματικές;

Τest Sport θερινών ελαστικών! Τα υποδειγματικά & τα ικανοποιητικά

6089 Επισκέψεις στο άρθρο

Εννέα μάρκες σε δοκιμασίες στεγνού και βρεγμένου οδοστρώματος. Ικανοποίησαν και χαρακτηρίστηκαν ως υποδειγματικά τα Michelin, Vredestein (ισοβάθμησαν στην θέση 1) Falken & Toyo (ισοβάθμησαν στην 3η θέση αφήνοντας πίσω τους, σημαντικούς ανταγωνιστές.)

ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τest Sport θερινών ελαστικών Premium ή Medium και καλύτερες επιδόσεις;

- Yποδειγματικά! Michelin, Vredestein, Toyo, Falken
- Καλά τα πήγαν Bridgestone, Hankook
- Στις θέσεις 7-8-9 Continental, Fulda, Nexen


Γερμανικός φορέας πέρασε τα ελαστικά 9 μάρκων σε δοκιμές στεγνού και βρεγμένου οδοστρώματος, προσπαθώντας να βρει τις μεταξύ τους διάφορες καθώς και τα δυνατά –αλλά και αδύνατα χαρακτηριστικά- κάθε ελαστικού.

Οι Michelin, Vredestein, Toyo, Falken, Bridgestone, Hankook, Continental, Fulda, Nexen ήταν οι  εταιρείες που υπέβαλαν τα ελαστικά τους στις δοκιμασίες του γερμανικού φορέα.

Για τις ανάγκες του test, χρησιμοποιήθηκαν 3 αντιστοίχως εξοπλισμένα αυτοκίνητα (VW Passat. Οι δοκιμασίες περιλάμβαναν συνθήκες στεγνού και βρεγμένου οδοστρώματος, ενώ μετρήθηκαν και στοιχεία όπως απόσταση φρεναρίσματος και αντίσταση κύλισης.

Τέσσερα ελαστικά της κατηγορίας εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις του ενώ πολύ καλά χαρακτηριστικά έδειξαν και τα υπόλοιπα ελαστικά των δοκιμών. Για να δούμε ποια μοντέλα ξεχώρισαν ως κορυφαία και σε ποιά υπάρχουν δυνατότητες για περαιτέρω εξέλιξη.