Δοκιμασίες θερινών ελαστικών από 9 top μάρκες. Ποίες ξεχώρισαν ως υποδειγματικές;

Δοκιμασίες θερινών ελαστικών από 9 top μάρκες. Ποίες ξεχώρισαν ως υποδειγματικές;

Τest Sport θερινών ελαστικών! Τα υποδειγματικά & τα ικανοποιητικά

4340 Επισκέψεις στο άρθρο

Εννέα μάρκες σε δοκιμασίες στεγνού και βρεγμένου οδοστρώματος. Ικανοποίησαν και χαρακτηρίστηκαν ως υποδειγματικά τα Michelin, Vredestein (ισοβάθμησαν στην θέση 1) Falken & Toyo (ισοβάθμησαν στην 3η θέση αφήνοντας πίσω τους, σημαντικούς ανταγωνιστές.)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Α.Ε.

Τest Sport θερινών ελαστικών Premium ή Medium και καλύτερες επιδόσεις;

- Yποδειγματικά! Michelin, Vredestein, Toyo, Falken
- Καλά τα πήγαν Bridgestone, Hankook
- Στις θέσεις 7-8-9 Continental, Fulda, Nexen


Γερμανικός φορέας πέρασε τα ελαστικά 9 μάρκων σε δοκιμές στεγνού και βρεγμένου οδοστρώματος, προσπαθώντας να βρει τις μεταξύ τους διάφορες καθώς και τα δυνατά –αλλά και αδύνατα χαρακτηριστικά- κάθε ελαστικού.

Οι Michelin, Vredestein, Toyo, Falken, Bridgestone, Hankook, Continental, Fulda, Nexen ήταν οι  εταιρείες που υπέβαλαν τα ελαστικά τους στις δοκιμασίες του γερμανικού φορέα.

Για τις ανάγκες του test, χρησιμοποιήθηκαν 3 αντιστοίχως εξοπλισμένα αυτοκίνητα (VW Passat. Οι δοκιμασίες περιλάμβαναν συνθήκες στεγνού και βρεγμένου οδοστρώματος, ενώ μετρήθηκαν και στοιχεία όπως απόσταση φρεναρίσματος και αντίσταση κύλισης.

Τέσσερα ελαστικά της κατηγορίας εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις του ενώ πολύ καλά χαρακτηριστικά έδειξαν και τα υπόλοιπα ελαστικά των δοκιμών. Για να δούμε ποια μοντέλα ξεχώρισαν ως κορυφαία και σε ποιά υπάρχουν δυνατότητες για περαιτέρω εξέλιξη.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Michelin και Vredestein χαρακτηρίστηκαν ως «Υποδειγματικά»

Υποδειγματικά χαρακτηριστήκαν τα ελαστικά των Michelin και Vredestein. Ξεχώρισαν σε όλες τις δοκιμασίες σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα.

Υποδειγματικά χαρακτηριστήκαν τα ελαστικά των Michelin και Vredestein. Ξεχώρισαν σε όλες τις δοκιμασίες σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα.

  Στην πρώτη θέση των σχετικών δοκιμών βρήκαμε τα ελαστικά των Michelin & Vredestein. Τα ελαστικά των δυο μαρκών είχαν εξαιρετικές επιδόσεις  σε όλες τις δοκιμές, παρουσιάζοντας μια σφαιρική και ποιοτική συμπεριφορά σε όλα τα είδη των tests.

  Το Pro pilot 4 της Michelin χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικό από  τους δοκιμαστές καθώς ξεχώρισε με την δυναμική του οδήγηση σε στεγνό, τον καλό του χειρισμό και  τα υποδειγματικά φρένα σε στεγνό και βρεγμένο.

  Παράλληλα, εντυπωσίασε και ως προς την αντίσταση κύλισης  αποδεικνύοντας πώς εκτός από κορυφαίο σε επιδόσεις και ασφάλεια, πρόκειται και για ένα ιδιαιτέρως πρακτικό ελαστικό.

  Εξίσου ποιοτικό και το Ultrac Vorti+ της Vredestein με το έντονα σπορ οδηγικό προφίλ που εξαιτίας της ισορροπημένης οδηγικής συμπεριφοράς του, του στιβαρού κρατήματος του άλλα και των επιδόσεων του στο βρεγμένο οδόστρωμα, χαρακτηρίστηκε και αυτό ως υποδειγματικό.

  Συγκεκριμένα, στο βρεγμένο οδόστρωμα  εμφάνισε κορυφαία αντίσταση υδρολίσθησης, δυναμικό χειρισμό, ακρίβεια στο  σύστημα απόκρισης καθώς και κοντινές αποστάσεις φρεναρίσματος. Στα αρνητικά του στοιχεία, συγκαταλέγεται η υψηλότερη αντίσταση κύλισης που το κάνει λιγότερο οικονομικό από άλλα ελαστικά της κατηγορίας.
   

  Falken και Toyo με εξαιρετικά αποτελέσματα στις δοκιμές

  Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν τα ελαστικά των Toyo και Falken. Μπορεί να μην έφτασαν τις επιδόσεις των ελαστικών των Michelin και Vredestein, ωστόσο παρουσίασαν αξιόλογες επιδόσεις τόσο σε στεγνό όσο κα

  Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν τα ελαστικά των Toyo και Falken. Μπορεί να μην έφτασαν τις επιδόσεις των ελαστικών των Michelin και Vredestein, ωστόσο παρουσίασαν αξιόλογες επιδόσεις τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα.

   Στην τρίτη θέση βρίσκουμε ισόβαθμα τα ελαστικά Falcon Azenis FK510 της Falken και Proxes Sport A της Toyo. Και τα δυο ελαστικά, τα πήγαν και αυτά, εξαιρετικά στις σχετικές δοκιμές υποσκελίζοντας όχι ευκαταφρόνητους ανταγωνιστές (μάρκες).

   Συγκεκριμένα, το ελαστικό της Falken ξεχώρισε για την εξαιρετική οδηγική του συμπεριφορά( σπορ και δυναμικό handling) στο στεγνό άλλα και την ασφάλεια του κατά τις δοκιμασίες υδρολίσθησης.

   Μάλιστα, στο βρεγμένο οδόστρωμα παρουσίασε σταθερό χειρισμό ενώ, τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο, είχε κοντινές αποστάσεις φρεναρίσματος και άνετη συμπεριφορά.

   Το Proxes Sport A της Toyo διέθετε ένα νέο προφίλ με εντυπωσιακά οδηγικά χαρακτηριστικά όπως ασφαλής χειρισμός τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο καθώς και κοντινές αποστάσεις σε dry και wet.

   Ταυτόχρονα, ήταν ένα από τα πιο οικονομικά ελαστικά της κατηγορίας καθώς εκτός από την χαμηλή τιμή του, διέθετε και χαμηλή αντίσταση κύλισης.
    

   Καλά αποτελέσματα για Bridgestone και Hankook

   Το ελαστικό της Bridgestone είχε καλά αποτελέσματα ως προς τις επιδόσεις του σε dry και wet ενώ και το μοντέλο της Hankook εντυπωσίασε με τη χαμηλή του τιμή και την χαμηλή αντίσταση κύλισης.

   Το ελαστικό της Bridgestone είχε καλά αποτελέσματα ως προς τις επιδόσεις του σε dry και wet ενώ και το μοντέλο της Hankook εντυπωσίασε με τη χαμηλή του τιμή και την χαμηλή αντίσταση κύλισης.

    To Potenza Sport της Bridgestone (premium θερινό) εντυπωσίασε στο βρεγμένο οδόστρωμα καθώς εμφάνισε σπορ και δυναμικό χειρισμό , άμεση απόκριση και σχετική άνεση.

    Πολύ καλά τα πήγε και στο στεγνό, με τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν να είναι η κοντινή απόσταση φρεναρίσματος καθώς και το σταθερό του handling. Η υψηλή αντίσταση κύλισης και ο αυξημένος θόρυβος δεν του επέτρεψαν να πιάσει τα υποδειγματικά αποτελέσματα των παραπάνω ελαστικών της δοκιμής.

    Με αντίστοιχες επιδόσεις και τα ισορροπημένα σπορ ελαστικά  Hankook που συμμετείχε με το μοντέλο Ventus S1 Evo3. Με ασφαλή χειρισμό  και κοντινές αποστάσεις φρεναρίσματος τόσο σε στεγνό όσο και σε wet, το ελαστικό της Hankook .

    Η χαμηλή τιμή του σε συνδυασμό με την μειωμένη αντίσταση κύλισης του το κατατάσσουν ως ένα από τα  οικονομικά μοντέλα της δοκιμής. Στα αρνητικά του χαρακτηριστικά συγκαταλέγεται η χαμηλή ασφάλεια που προσφέρει κατά την υδρολίσθηση.
     

    Στις θέσεις 7-8-9 Continental, Fulda, Nexen

    Ικανοποιητικές επιδόσεις από τα ελαστικά των Continental, Nexen και Fulda που αν και δεν είχαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα των υπολοίπων ελαστικών , έδειξαν και αυτά την ποιότητα τους.

    Ικανοποιητικές επιδόσεις από τα ελαστικά των Continental, Nexen και Fulda που αν και δεν είχαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα των υπολοίπων ελαστικών , έδειξαν και αυτά την ποιότητα τους.

     Σε πιο χαμηλές θέσεις της κατάταξης ως ικανοποιητικά χαρακτηρίστηκαν τα  Premium Contact 6 από Continental, Port Control 2 από Fulda και N Fera Sport από Nexen.

     Το premium ελαστικό της  Continental είχε καλές επιδόσεις σε στεγνό οδόστρωμα καθώς και χαμηλή αντίσταση κύλισης και αυξημένα επίπεδα άνεσης. Ωστόσο, οι επιδόσεις του στο βρεγμένο δεν ήταν αρκετά καλές για να του προσφέρουν μια θέση κοντά στα υποδειγματικά ελαστικά της κατηγορίας.

     Πιο σφαιρικές επιδόσεις από το ελαστικό της Fulda που τα πήγε εξίσου καλά σε dry και wet. Και αυτό εμφάνισε χαμηλή αντίσταση κύλισης και ικανοποιητική άνεση, ωστόσο έχανε κάπως σε φρενάρισμα στο βρεγμένο άλλα και στο handling.

     Τέλος, το ελαστικό της Nelken. Καλά αποτελέσματα σε  αντίσταση υδρολίσθησης και απόσταση φρεναρίσματος στο στεγνό οδόστρωμα, ωστόσο με αυξημένη αντίσταση κύλισης κάτι που βρίσκεται σε αντίθεση με το οικονομικό προφίλ στο όποιο στοχεύει με την χαμηλή του κοστολόγηση.


     Τα tests πραγματοποιήθηκαν από τους δοκιμαστές του Autobild

     Κοινοποίησέ το »
     Σχολίασέ το »

     Eλαστικά αυτοκινήτου , Τιμές ελαστικών, Δόσεις , Premium Eλαστικά, Quality Ελαστικά, Discount Ελαστικά, Εμπορίες ελαστικών Αττικής, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Hankook, Continental, Goodyear, Dunlop, Toyo, Yokohama, Cooper, General, Tire, Vredestein, Fulda, Falken, BFGoodrich, Lassa, Tristar, Insa, Turbo, Rotalla, Torque, Nankang, Imperial, Maxxis, Achilles, Aeolus, Alliance, Annaite, Antares, Aoteli, Aplus, Apollo, Aptany, Arivo, Atlas, Atturo, Austone, Autogreen, Autogrip, Avon, Barkley, Barum, Berlin , Tires, BFGoodrich, BKT, Blacklion, Blackstar, Bridgestone, Camac, Ceat, Centara, Chengshan, Coker, Comforser, Compasal, Compass, Continental, Cooper, CST, Dayton, Debica, Deli, Tire, Delinte, Diamond, Back, Diplomat, Double, Coin, Doublestar, Dunlop, Duraturn, Duro, EP, tyres, ESA, Tecar, Eurotyre, Event, Evergreen, Falken, Federal, Fedima, Firemax, Firestone, Fortuna, Fortune, Fulda, Fullrun, General, Tire, Gislaved, Giti, Goalstar, Goform, Goodride, Goodyear, Gremax, Grenlander, Gripmax, GT-Radial, Habilead, Haida, Hankook, Headway, Heidenau, Hifly, Hilo, Horizon, Imperial, Infinity, Insa, Turbo, Interstate, Journey, Tyre, Joyroad, Kama, Kapsen, Kelly, Kenda, Khefren, Kinforest, King, Meiler, Kings, Tire, Kingstar, Kleber, Kormoran, Kumho, Landsail, Lanvigator, Lassa, Laufenn, Leao, Lexani, Linglong, Mabor, Marshal, Mastersteel, Matador, Maxtrek, Maxxis, Mazzini, Meteor, Michelin, Milestone, Minerva, Mirage, Momo, Nankang, Neolin, Nexen, Nitto, Nokian, Nordexx, Nortenha, Novex, Onyx, Orium, Ovation, Pace, Paxaro, Petlas, Pirelli, Pneumant, Powertrac, Premiorri, Presa, Prestivo, Radar, Retro, Riken, Roadcruza, Roadhog, Roadmarch, Roadstone, Rockstone, Rosava, Rotalla, Routeway, Rovelo, Royalblack, Saetta, Sailun, Sava, Sebring, Security, Seiberling, Semperit, Silverstone, Sonar, Speedways, Sportiva, Star, Performer, Starco, Starfire, Starmaxx, Sumitomo, Sunfull, Sunitrac, Sunny, Sunwide, Superia, Syron, T-Tyre, Taurus, Tecnica, Three-A, Tigar, Toledo, Tomket, Torque, Tourador, Toyo, Tracmax, Trazano, TRI-ACE, Triangle, Tristar, Tyfoon, Unigrip, Uniroyal, VEE-Rubber, Viatti, Viking, Vitour, Voyager, Vredestein, Wanda, Wanli, Westlake, Windforce, Winrun, Yokohama, Zeetex, Zeta, Αναρτήσεις, Ζυγοστάθμιση, Ευθυγράμμιση, Ζάντες, Θερινά ελαστικά, All season ελαστικά, Suv ελαστικά, 4Χ4 ελαστικά, Runflat ελαστικά, Χειμερινά ελαστικά, 4 εποχών ελαστικά,195/50/15, 225/45/17, 195/55/16, 205/55/16.