Τα 4 στάδια του Detailing

8470 Επισκέψεις στο άρθρο

Τι περιλαμβάνει ο όρος Detailing; Ένας top expert της αγοράς απαντά και αναλύει τα στάδια του λεπτομερούς καθαρισμού αυτοκινήτων.

 
Στις μέρες μας ο λεπτομερής καθαρισμός – προστασία όσον αφορά τα εσωτερικά και εξωτερικά μέρη των οχημάτων από επαγγελματίες (DETAILERS) του χώρου είναι must για τη σωστή συντήρηση και αντίστοιχη απαξίωση στον χρόνο. Τι περιλαμβάνει λοιπόν ο όρος DETAILING; Ο Κωνσταντίνος Νιχωρίτης, επαγγελματίας Detailer της  Dtail Xperts, αναλύει τα στάδια του επαγγελματικού Detailing!

1.Πλύσιμο Οχημάτων

Το 1ο Στάδιο και το σημαντικότερο προετοιμασίας, με τα κατάλληλα προϊόντα(σαμπουάν ουδετέρου pH- σφουγγάρια μικροϊνας), που με την σωστή τεχνική κατάρτιση και εφαρμογή δεν θα αφαιρεθεί η προστασία εξωτερικά του χρώματος, αλλά ούτε και θα σημειωθούν ζημιές ή αλλοιώσεις στα εσωτερικά τμήματα των οχημάτων αντίστοιχα.

2.Διόρθωση – Επαναφορά Χρώματος Οχημάτων

Σε αυτό το στάδιο οι σωστοί επαγγελματίες του χώρου με την εμπειρία που τους διέπει είναι σε θέση να αξιολογήσουν την κατάσταση στο βερνίκι των οχημάτων, ώστε να επέμβουν μηχανικά με την κατάλληλη τεχνική και προϊόντα. Η διαδικασία ξεκινά με την εφαρμογή μπάρας πηλού – λιπαντικού υγρού και ακολουθούν αντίστοιχα τα στάδια διόρθωσης με αλοιφαδόρο με αλοιφές λείανσης/γυαλιστικές, ανάλογα της κατάστασης του χρώματος του οχήματος.

3.Προστασία Εσωτερικών – Εξωτερικών Τμημάτων  Οχημάτων και Κινητήρα

Σε αυτή την περίπτωση και ύστερα από σωστή αξιολόγηση της κατάστασης του χρώματος αλλά και των εσωτερικών τμημάτων και του χώρου του κινητήρα οι επαγγελματίες προτείνουν στον πελάτη την κατάλληλη λύση προστασίας. Π.χ όσον αφορά το αμάξωμα εξωτερικά υπάρχουν κεριά ,κεραμικές επιστρώσεις  για προστασία που διαφέρουν σε διάρκεια αλλά και σε βαθμό προστασίας απέναντι σε UV ακτινοβολίες – περιττώματα πουλιών – υγρασία κ.α .Δε σημαίνει βέβαια ότι μία προστασία μεγάλης διάρκειας  ακόμη και στο εσωτερικό ή και στα τμήματα του κινητήρα ενός οχήματος το καθιστά “ αλεξίσφαιρο”.Η σωστή συντήρηση θα παρατείνει τη διάρκεια της προστασίας σε ικανοποιητικό βαθμό.

4.Συντήρηση Οχημάτων

Το σημαντικότερο στάδιο που συμβαδίζει με το σωστό πλύσιμο όπως αναφέραμε στο 1ο στάδιο. Αντίστοιχα με τις συμβουλές και την σωστή καθοδήγηση των επαγγελματιών (DETAILERS) και την προμήθεια των κατάλληλων προϊόντων συντήρησης από τους πελάτες,  παρατείνεται η διάρκεια της προστασίας. Οφείλει λοιπόν ο πελάτης με τις υποδείξεις του επαγγελματία να συντηρεί το όχημά του κατάλληλα μέχρι την επόμενη επαγγελματική εφαρμογή κατόπιν συνεννόησης .

TIP: Η ειλικρινής σχέση πελάτη –επαγγελματία και η σωστή κάλυψη των αναγκών του πελάτη από τον επαγγελματία (detailer) θα αποδώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τη διαχρονική αξία/συντήρηση του οχήματος.

Λίγα λόγια για την Dtail Xperts

Στις εγκαταστάσεις της DTAIL XPERTS θα βρείτε ολκληρωμένες υπηρεσίες για το αυτοκίνητο σας, όπως διόρθωση και προστασία χρώματος, ενώ αναλαμβάνει και τη επισκευή βαθουλωμάτων από χαλάζι ή μικροζημιές.

Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στις εξής υπηρεσίες:
  • Συντήρηση και προστασία βαφής
  • Ολική διόρθωση
  • Εσωτερικός καθαρισμός
  • Καθαρισμός χώρου κινητήρα
  • Επισκευές βαθουλωμάτων χωρίς βαφή
  • Πώληση προϊόντων περιποίησης αυτοκινήτου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ - ΧΗΜΙΚΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός