• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  27/3/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/3/2001

Σπορτίφ πινελιές

Στο εσωτερικό του Yaris T-Sport εντοπίζονται αρκετές διαφορές σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του μοντέλου. Μια από αυτές είναι η αντικατάσταση του ψηφιακού πίνακα των οργάνων με αναλογικό. Το στροφόμετρο και το ταχύμετρο με το λευκό τους φόντο δεσπόζουν μέσα στον οβάλ πίνακα οργάνων, ο οποίος παρέμεινε στο κέντρο του ταμπλό. Ανάμεσά τους βρίσκεται μια μικρή οθόνη υγρών κρυστάλλων στην οποία εμφανίζονται οι ενδείξεις για τη βενζίνη, το μερικό και τον ολικό χιλιομετρητή, κ.λ.π. Το τιμόνι είναι δίχρωμο τριάκτινο με επένδυση από καλής ποιότητας δέρμα. Επίσης, ο επιλογέας του κιβωτίου των ταχυτήτων συνδυάζει το δέρμα με το αλουμίνιο στα πρότυπα της Corolla G6. Τέλος, τα εμπρός καθίσματα του Yaris T- Sport είναι μεγαλύτερα από αυτά των υπόλοιπων εκδόσεων του μοντέλου, με τονισμένη πλευρική στήριξη τόσο στους μηρούς, όσο και στη μέση. Στηρίζουν τα σώματα σωστά, προσφέροντας έτσι σε οδηγό και συνοδηγό τη σπορτίφ αίσθηση που απαιτείται για την περίσταση.


Τα καθίσματα για οδηγό και συνοδηγό έχουν τονισμένη πλευρική στήριξη σε μηρούς και μέση. Είναι αναπαυτικά ακόμα και για μεγάλες αποστάσεις. 

Στο ταμπλό οι διαφορές από τις απλές εκδόσεις είναι πασιφανείς. Οι περιστροφικοί διακόπτες του συστήματος θέρμανσης/αερισμού είναι χρωμιωμένοι. 

Διαφορετικό είναι και το κάλυμμα του πίσω καθίσματος, ενώ μεγαλύτερα είναι και τα προσκέφαλα. 
Το δίχρωμο τριάκτινο τιμόνι είναι επενδεδυμένο με καλής ποιότητας δέρμα.
Τα όργανα είναι αναλογικά -όπως στα αυτοκίνητα του Yaris Cup- με λευκό φόντο που τονίζει τη σπορτίφ υπόσταση του μοντέλου. Απουσιάζει όμως ο δείκτης για τον έλεγχο θερμοκρασίας του κινητήρα.
Στον επιλογέα συνδυάζεται το δέρμα με το αλουμίνιο. Οπως και το τιμόνι, ο επιλογέας συναντάται και σε άλλα μοντέλα της Toyota.

 ΔΟΚΙΜΗ Toyota Yaris T-Sport
 Young Gun
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ 
Μεστή απόδοση με σπορτίφ ήχο
Σπορτίφ πινελιές
Ευχάριστη συμπεριφορά με σπορτίφ προεκτάσεις