• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  27/3/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/3/2001

Ευχάριστη συμπεριφορά

Oι αναρτήσεις του Yaris T-Sport είναι 20 mm χαμηλότερες σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του μοντέλου και διαθέτουν σαφώς σφιχτότερη ρύθμιση. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με τους τροχούς των 15 ιντσών που φιλοξενούν ελαστικά διάστασης 185/55 προσφέρει πολύ υψηλά περιθώρια πρόσφυσης στο μικρό Ιαπωνικό μοντέλο, επιτρέποντας στον οδηγό να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του πολύ καλού κινητήρα των 1,5 λίτρων. Ετσι, σε δρόμους με στροφές, οι κλίσεις του αμαξώματος είναι περιορισμένες, ενώ η προαποφασισμένη από τον οδηγό πορεία τηρείται με ευλάβεια. Οταν τα υψηλά όρια πρόσφυσης ξεπεραστούν, το Yaris υποστρέφει προοδευτικά και ελέγχεται με αρκετή ευκολία. Από τους χειρισμούς του οδηγού, εξαρτάται και η εμφάνιση υπερστροφής, ο έλεγχος της οποίας είναι εξίσου εύκολος και δεν τρομάζει τον οδηγό. Το τιμόνι είναι σαφές και άμεσο, προσφέροντας πολύ καλή αίσθηση στον οδηγό. Οι αλλαγές πορείας γίνονται με αμεσότητα και ακρίβεια, όπως αρμόζει στα μοντέλα της κατηγορίας. Ανάλογα καλές εντυπώσεις αφήνουν τα φρένα του μοντέλου που αποτελούνται από δίσκους σε όλους τους τροχούς (οι εμπρός αεριζόμενοι) και επιτυγχάνουν μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης. Η σφιχτή ανάρτηση εκτιμάται αρκετά και στις ευθείες όπου η σταθερότητα του μικρού μοντέλου ωφελείται ιδιαίτερα, με μικρή επιβάρυνση της άνεσης των επιβατών. Οι ζάντες αλουμινίου με τις οποίες εφοδιάζεται το μοντέλο, έχουν διάμετρο 15 ιντσών. Η διάσταση των ελαστικών είναι 185/55. 

Μικρές κλίσεις, καλή αίσθηση στο τιμόνι και ακρίβεια στη μεταφορά των εντολών του οδηγού, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα του Yaris T-Sport σε δρόμο με στροφές. 

Η σταθερότητα που προσφέρει η σφιχτότερη, σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του μοντέλου, ανάρτηση, εκτιμάται ιδιαίτερα στις ευθείες. 

 ΔΟΚΙΜΗ Toyota Yaris T-Sport
 Young Gun! 
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ 
Μεστή απόδοση με σπορτίφ ήχο
Σπορτίφ πινελιές
Ευχάριστη συμπεριφορά με σπορτίφ προεκτάσεις