• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  13/11/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/11/2001

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ
Hyundai Santa Fe 2,7 - Suzuki Grand Vitara XL-7

Ανεση και πολυτέλεια ή περισσότερο off road;
 

To νέο Suzuki Grand Vitara XL-7 με τον κινητήρα των 2,7 λίτρων και τιμή κοντά στα 13 εκατομμύρια δρχ. έρχεται άμεσα αντιμέτωπο με το Hyundai Santa Fe 2,7. Σε ποιό κοινό απευθύνεται το καθένα και τελικά ποιό από τα δύο αυτά μοντέλα προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα;
 

Η δημοφιλής εκτός δρόμου σειρά της Suzuki, Grand Vitara, πρόσφατα συμπληρώθηκε από την κορυφαία έκδοση, που φέρει την ονομασία XL-7. Το Suzuki Grand Vitara XL-7 ξεχωρίζει σε σχέση με τις μικρότερες 5θυρες εκδόσεις από το μεγαλύτερο μήκος τόσο του αμαξώματος όσο και του μεταξονίου του κατά 49 και 32 εκατοστά αντίστοιχα. Συνολικά η σχεδίαση του αμαξώματος του Grand Vitara ΧL-7 δε διαφοροποιείται από αυτή των μικρότερων 5θυρων εκδόσεων και παραμένει συντηρητική. Το άμεσα συγκρίσιμο Hyundai Santa Fe 2,7 διαθέτει ένα σαφώς πιο δυναμικό και σύγχρονο σχεδιαστικά αμάξωμα από το Grand Vitara XL-7, με αποτέλεσμα να δείχνει πιο επιβλητικό και πολυτελές. 
Ανάλογη είναι η εικόνα μεταξύ των δύο οχημάτων και στο εσωτερικό, όπου τις εντυπώσεις τόσο σε επίπεδο ποιότητας υλικών όσο και σχεδίασης κερδίζει το Santa Fe. To βασικό ωστόσο πλεονέκτημα του Grand Vitara έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί να μεταφέρει έως και 7 επιβάτες λόγω της ύπαρξης τρίτης σειράς καθισμάτων. Στο δρόμο ο διαφορετικός χαρακτήρας των δύο μοντέλων γίνεται άμεσα αντιληπτός. Το μεν Santa Fe, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα όχημα ελεύθερου χρόνου (S.U.V), είναι πιο άνετο και πιο προβλέψιμο στις αντιδράσεις του εντός της ασφάλτου, το δε Grand Vitara XL-7 είναι σε θέση να κινηθεί σε πιο δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές λόγω του πιο απόλυτου εκτός δρόμου χαρακτήρα του (αρχιτεκτονική ανάρτησης, ύπαρξη κιβωτίου των ταχυτήτων με υποδιπλασιασμό των σχέσεων μετάδοσης). Αμφότερα κινούνται από μηχανικά σύνολα χωρητικότητας 2,7 λίτρων. Αναλογικά του κυβισμού τους δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλο τεκμήριο (Grand Vitara XL-7 7,9 εκ. δρχ.-Santa Fe 2,7 8,1 εκ. δρχ.), καθώς τα εκτός δρόμου οχήματα τυγχάνουν διαφορετικής φορολογικής μεταχείρισης. Σε επίπεδο εξοπλισμού, το Santa Fe διαθέτει επιπλέον του Grand Vitara XL-7 πλευρικούς αερόσακους, δερμάτινα καθίσματα, ηχοσύστημα και ζάντες αλουμινίου ενώ η τιμή του είναι σημαντικά χαμηλότερη κατά 800.000 δρχ.

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ Hyundai Santa Fe 2,7 - Suzuki Grand Vitara XL-7
 
Ανεση και πολυτέλεια ή περισσότερο off road;
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Καλύτερες επιδόσεις για το Suzuki
Καλύτερο ποιοτικά και εξοπλισμένο το Santa Fe 2,7
Μεγαλύτεροι χώροι στο Santa Fe 2,7,
Υπεροχή του XL-7 εκτός δρόμου
Ανεση και πολυτέλεια ή off road διαδρομές;