• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  4/5/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/5/2004
Test mtx
Hyundai Coupe 2,0
Ακόμα πιο ισχυρό!
Το δίλιτρο Coupe προσφέρει στον οδηγό του την απαιτούμενη ενεργητική ασφάλεια για να κινηθεί σε γοργούς ρυθμούς σε κάθε είδους διαδρομή.
Οι ανταγωνιστικές επιδόσεις είναι το ζητούμενο σε μια ιδιαίτερη κατηγορία όπως αυτή των κουπέ οχημάτων. Η Hyundai εφοδίασε το ήδη επιτυχημένο εμπορικά Coupe με κινητήρα 2,0 λίτρων με απώτερο στόχο να “χτυπήσει” στα ίσα καταξιωμένους αντιπάλους στην κατηγορία.
Έπειτα από την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και τη μείωση των συντελεστών του φόρου ταξινόμησης το περασμένο φθινόπωρο, τα αυτοκίνητα με κινητήρες 2,0 λίτρων και άνω έχουν γίνει ακόμα πιο προσιτά για την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή. Η Hyundai “αφουγκραζόμενη” τις νέες τάσεις της αγοράς, εφοδίασε το ήδη επιτυχημένο Coupe με κινητήρα 2,0 λίτρων 138 ονομαστικών ίππων (140 ίπποι στο δυναμόμετρο). Κύρια ατού του μοντέλου αποτελούν η πολύ καλή σχέση τιμής-αξίας και οι αναμφισβήτητα ανταγωνιστικές επιδόσεις που προσδίδει στο όχημα ο κινητήρας των 2,0 λίτρων. Εξωτερικά, το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από τα έντονα διαδοχικά νεύρα που διατρέχουν το όχημα απ’ άκρη σ’ άκρη. Στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζουν τα ευμεγέθη φωτιστικά σώματα με το τραπεζοειδές σχήμα. Η πίσω όψη δένει αρμονικά με την υπόλοιπη σπορτίφ συνολικά εικόνα του αμαξώματος αφού τόσο οι έντονες ακμές (που συνεχίζονται κατά μήκος του αμαξώματος) όσο και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης φανερώνουν το πραγματικό “δυνατό” πρόσωπο του αυτοκινήτου. Σπορτίφ στοιχεία συναντάμε και στον εσωτερικό διάκοσμο (όργανο μέτρησης ροπής, ενδείξεις για τη κατανάλωση της βενζίνης και βολτόμετρο όλα τοποθετημένα στη κεντρική κονσόλα). Θετικές είναι οι εντυπώσεις από την ποιότητα των υλικών και της συναρμολόγησης. Στο δρόμο το Coupe 2,0 είναι προβλέψιμο και ασφαλές σε κάθε είδους διαδρομή. Ο δίλιτρος κινητήρας συνδυάζεται με ένα 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων που έχει σωστή διάταξη σχέσεων, ενώ ο επιλογέας του είναι σαφής. Πολύ καλές εντυπώσεις μας άφησε το σύστημα πέδησης (τόσο σε αίσθηση, όσο και σε απόδοση), ενώ άμεσο και με καλή πληροφόρηση είναι και το σύστημα διεύθυνσης. Η τιμή του 2,0 Hyundai Coupe ανέρχεται στα 22.500 ευρώ και περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα μέσα εξοπλισμού άνεσης και 2 αερόσακους.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κινητήρας
To μηχανικό σύνολο των 2,0 λίτρων παρουσιάζει καλή ελαστικότητα και απόκριση από τις χαμηλές στροφές, ενώ τα χαρακτηριστικά βελτιώνονται από το φάσμα των μεσαίων στροφών και άνω. Επίσης στα θετικά του στοιχεία συγκαταλέγεται και η ευστροφία, καθώς δε ζορίζεται να φθάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα σε υψηλούς ρυθμούς περιστροφής. Στα αρνητικά, θα πρέπει να τονίσουμε τον υψηλό θόρυβο που παράγει το δίλιτρο μοτέρ μετά τις 4.000 σ.α.λ.

 
 Hyundai Coupe 2,0
Εσωτερικό-Χώροι
Οδική συμπεριφορά