" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δείτε γιατί το Focus ST-R κοστίζει 76.000 ευρώ...

Το Ford Focus ST-R είναι ειδικά κατασκευασμένο για αγωνιστικές πίστες.

Στο Ford Focus ST-R έχει τοποθετηθεί νέα σπορ ανάρτηση και roll cage για να πληροί τις αγωνιστικές προδιαγραφές της FIA.

Γιατί το Focus ST-R κοστίζει 76.000 ευρώ;

Διαβάστηκε από 8831 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/12/2011

To Focus ST-R παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό και συγκέντρωσε το αυξημένο ενδιαφέρον, τόσο με τα γενικά του χαρακτηριστικά όσο και με την τιμή του....75.880 ευρώ....Τώρα πλέον ξέρουμε γιατί κοστίζει τόσο.

 
Αν θεωρείτε ότι τα 75.880 ευρώ είναι πολλά για ένα Focus, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά σε αυτό το βίντεο και όλα θα εξηγηθούν. Aυτά που πρέπει να έχετε κατά νου είναι πως το Focus ST-R αποτελεί την αγωνιστική έκδοση του Focus ST και θα κυκλοφορήσει κυρίως στην Αμερική, ενώ είναι πιθανόν να τρέξει στα Grand-Am ST, στο World Challenge TC καθώς και στο Series Touring Car του Καναδά.

Η εξωτερική εμφάνιση έχει παραμείνει η ίδια σε σχέση με το αυτοκίνητο παραγωγής, αν εξαιρέσουμε βέβαια, τα αυτοκόλλητα που προδίδουν πιθανόν αλλαγές στην απόδοση του αγωνιστικού ST-R. Το αγωνιστικό έχει κατασκευαστεί ειδικά για πίστες από τη Ford Racing και πληροί τις αγωνιστικές προδιαγραφές της Β. Αμερικής. Θα εφοδιάζεται με κινητήρα 2,0 λίτρων EcoBoost (χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα την ιπποδύναμη), ενώ αναβαθμίσεις έχουν υποστεί τα φρένα, η ανάρτηση και το roll cage.

Επίσης, η Ford ευελπιστεί ότι το αυτοκίνητο θα τρέξει και σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και άλλες σημαντικές εθνικές διοργανώσεις, όπως αυτό των 24ωρών στο Nurburgring.

Tags: FORD, FORD FOCUS