Mε το B-Max η Ford θα προσπαθήσει να αντλήσει νέα και ακόμα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mε το B-Max η Ford θα προσπαθήσει να αντλήσει νέα και ακόμα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.

Eπενδύουν σε μικρά MPV η Ford και η Nissan

(29/3/2012)

Έντονη παρουσία στην κατηγορία των μικρών MPV αναμένεται να έχουν τα επόμενα χρόνια οι Ford και Νissan, κρίνοντας από τα δύο νέα μοντέλα που παρουσίασαν πρόσφατα. Ο λόγος αφορά στα Ford B-Max και Nissan Invitation.

Μπορεί η κατηγορία των μικρών MPV να μην έχει και «τεράστια» μερίδια αγοράς μέχρι τώρα, ανήκει όμως σε αυτές που αναμένεται να αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια. ¶λλωστε πρόκειται σχεδόν για «μονόδρομο» εξέλιξης των μικρών μοντέλων που εκτός από τεχνολογικά άλματα κάνουν πλέον και μεγάλα βήματα στον τομέα της πρακτικότητας. ¶λλωστε, με δεδομένη και την οικονομική συγκυρία της εποχής τα μικρά συχνά αποτελούν πλέον και το «αυτοκίνητο της οικογένειας».

To πρωτότυπο Invitation αναμένεται να  εξελιχθεί σε ένα νέο μικρό MPV για λογαριασμό της Nissan.

To πρωτότυπο Invitation αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα νέο μικρό MPV για λογαριασμό της Nissan.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αφουγκραζόμενη ίσως αυτή την αγοραστική τάση, η Ford αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την πολύ καλή πλατφόρμα του καινούριου Fiesta για να βασίσει επάνω της ένα νέο μικρό MPV που ονομάζει B-Max και το οποίο το είδαμε επίσημα σε μορφή παραγωγής στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης. Στην ίδια έκθεση η Nissan μας έδειξε το πρωτότυπο Invitation το οποίο αν και ακόμα πολύ «πρώιμο» μας προιδεάζει για μια νέα επένδυση της ιαπωνικής φίρμας στα μικρά πολυχρηστικά, ίσως και στη θέση του Note. Ας δούμε τα δύο νέα μοντέλα αναλυτικά.
ford
NISSAN