Το νέο ρεκόρ ταχύτητας στα 500 κ.εκ. έσπασε το προηγούμενο, που κρατούσε από το 1973.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στα 500cc

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/8/2012

Μία ομάδα από το Isle of Man κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στα 500 κ.εκ. επιτυγχάνοντας 303,7 χλμ./ώρα, με μία ειδικά εξελιγμένη για την περίσταση μοτοσικλέτα.

 

Ένα ακόμα ρεκόρ ταχύτητας καταρρίφθηκε στην έρημο του Bonneville, στη Γιούτα των Η.Π.Α. το οποίο μάλιστα κράταγε από το 1973. Αυτό χάρη σε μία ομάδα από το Isle of Man, ονόματι Lonan Gentlemens Fellowship. Η συγκεκριμένη, με οδηγό τον Richard Barks, κατάφερε να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ κατά 19,3 χλμ./ώρα, επιτυγχάνοντας μέγιστη ταχύτητα 303,7 χλμ./ώρα ή 188,73 μιλίων, αν προτιμάτε. Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε είναι μία ειδικά εξελιγμένη 500 Manxman, η οποία χρησιμοποιεί το αεροδυναμικό φέρινγκ του Suzuki Hayabusa.

Ο οδηγός, μετά από την επιτυχία του δήλωσε: «Είναι τρομερό σαν γεγονός αλλά και λίγο σαν όνειρο. Όλη η ομάδα προσπάθησε για να το κάνει να πετύχει. Το να φτάσεις τα 307 χλμ./ώρα εκεί έξω είναι τρομακτικό. Είναι σαν να αγωνίζεσαι σε μία παραλία με ένα ζευγάρι αγωνιστικά slick ελαστικά. Είναι μία απίστευτη εμπειρία». Η ομάδα μάλιστα έχει 4 ακόμα μέρες μπροστά της, για να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το ρεκόρ. «Με κάποιες μικρές μετατροπές μπορούμε να δοκιμάσουμε να σπάσουμε μερικά ακόμα ρεκόρ ή να πάμε για το φράγμα των 200 μιλίων/ ώρα (322 χλμ./ώρα). Θα δούμε πως θα κυλήσει η εβδομάδα».