Η τεχνολογία αυτή είναι πιθανόν να είναι διαθέσιμη σε 3 χρόνια.

Το «αυτόνομο» Nissan Leaf

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/10/2012

Στην έκθεση CEATEC της Ιαπωνίας η Nissan παρουσίασε το πρωτότυπο μοντέλο NSC-2015, το οποίο μπορεί να οδηγήσει, να σταματήσει, να στρίψει και να παρκάρει… μόνο του!

 

Η Nissan αποκάλυψε στη CEATEC το πρωτότυπο Leaf NSC-2015, το οποίο λειτουργεί αυτόνομα, ενώ μπορεί ο κάτοχος να ελέγχει το αυτοκίνητο μέσω μιας εφαρμογής του κινητού του. Το «αυτόνομο» NSC-2015 διαθέτει γύρω από το αμάξωμα κάμερες, προσφέροντας του την εικόνα που επικρατεί γύρω του, ενώ η συνδεσιμότητα που διαθέτουν μεταξύ τους, καθώς και με τον κάτοχο είναι μέσω ενός ταχύτατου δικτύου 4ης γενιάς (4G).

To σύστημα είναι σε δοκιμαστικό στάδιο ακόμα, ωστόσο το «2015» προμηνύει πιθανόν πως σε τρία χρόνια θα είναι έτοιμο για χρήση σε ρεαλιστικές καταστάσεις. Επίσης, η Nissan ανέφερε πως έχει την επιλογή ο κάτοχος του Leaf NSC-2015, όταν φτάνει στον προορισμό του να αποβιβάζεται και μέσω μιας εφαρμογής να μπορεί να «στείλει» το όχημα να παρκάρει μόνο του. Τέλος, οι κάμερες που βρίσκονται τοποθετημένες επάνω στο πρωτότυπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αντικλεπτικό σύστημα.
   

Tags: NISSAN LEAF