Γράφει Lifan αλλά θυμίζει έντονα Kawasaki, ειδικά στη σχεδίαση του ρεζερβουάρ και των πλαϊνών πλαστικών.
Lifan KP 250 concept: Με 2.500 ευρώ!
(17/10/2012)
Ιταλικής σχεδίασης, κινέζικης κατασκευής και…ιαπωνικής αισθητικής είναι το πρωτότυπο KP 250 που παρουσίασε η Lifan στη διεθνή έκθεση μοτοσικλέτας CIMAMotor 2012.
Σίγουρα εντυπωσιακή η αισθητική του concept της Lifan και την ίδια στιγμή γνώριμη καθώς το μοντέλο θυμίζει αρκετά τα μεσαία street ενός άλλου Ασιάτη κατασκευαστή, της Kawasaki.
Αυτό είναι κάτι που παραδέχεται και ο σχεδιαστής της μικρομεσαίας μοτοσικλέτας με τον αερόψυκτο κινητήρα των 250 κ.εκ. και 19 ίππων, ο Ιταλός Nico Butti, σε δηλώσεις που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «Motorcyclenews»: Είναι όντως εμπνευσμένο από την Kawasaki. Οι οδηγίες που είχα στα χέρια μου ήταν να φτιάξω κάτι με ευρωπαϊκή αισθητική το οποίο την ίδια στιγμή να είναι προσιτό (αισθητικά) και για τους Κινέζους.»
Σύμφωνα, με την βρετανική εφημερίδα το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα μπορούσε να μπει στην παραγωγή μέσα στους επόμενους μήνες με τιμή που θα βρίσκεται λίγο κάτω από τα 2.500 ευρώ. Αν μπορούσε να εισαχθεί και στη Μ.Βρετανία με μια παραπλήσια τιμή αυτό θα την έκανε, αν όχι τη φθηνότερη, μία από τις φθηνότερες μοτοσικλέτες σε οποιαδήποτε κυβικά για τη βρετανική (και κατΆ επέκταση την ευρωπαϊκή) αγορά.