Ο συνδυασμός της MiTo με τον TwinAir των 0,9 λίτρων αποδεικνύεται ιδιαίτερα οικονομικός σε κατανάλωση.

Η αίσθηση που αποκομίζεις είναι ότι ο Twinair "ωριμάζει", σαν το κρασί που παλιώνει, περισσότερο κάτω από το καπό του Fiat Panda.

Ίδιος κινητήρας, δύο πρόσωπα

22.590 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/2/2013

Όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση του νέου Fiat Panda και της Alfa Romeo MiTo, δύο αυτοκίνητα μπορεί να μοιράζονται την ίδια "καρδιά", αλλά να διαφέρουν πολύ στο χαρακτήρα...

 
Κοινό σημείο αναφοράς, ένας κινητήρας που τάραξε τα νερά της αυτοκίνησης, από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα χαρακτηριστικά του και ο οποίος κέρδισε τα βραβεία International Engine of the Year 2011, Best Engine 2011 και Best Green Engine 2011. Ο λόγος φυσικά για τον Twin Air της Fiat. Ένας κινητήρας που αποδίδει 85 ίππους, με 110 Nm ροπής και εκπέμπει μόλις 98 γρ./χλμ, νούμερο που επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στον πράσινο δακτύλιο και απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Όπως ήταν λογικό, το ιταλικό Gruppo, εξόπλισε την αφρόκρεμα των μικρών μοντέλων του, με το εν λόγω μηχανικό σύνολο. Η φιλοσοφία είναι κοινή, αλλά όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση του νέου Fiat Panda και της Alfa Romeo MiTo, δύο αυτοκίνητα με την ίδια "καρδιά", έχουν διαφορετικό χαρακτήρα.