Από τα στοιχεία παγκόσμιων ταξινομήσεων της Polk προέκυψε ότι οι πωλήσεις του Focus ανήλθαν στα 1.020.410 αυτοκίνητα.

Από τα στοιχεία παγκόσμιων ταξινομήσεων της Polk προέκυψε ότι οι πωλήσεις του Focus ανήλθαν στα 1.020.410 αυτοκίνητα.

Ford Focus: Νο1 σε πωλήσεις παγκοσμίως

5.321 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2013)

Το Ford Focus είναι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Polk, το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο για το έτος 2012 με τις ταξινομήσεις να ξεπερνούν τις 1 εκ. μονάδες.

Από τα στοιχεία παγκόσμιων ταξινομήσεων της Polk προέκυψε ότι οι πωλήσεις του Focus ανήλθαν στα 1.020.410 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο το 2012, ανεβάζοντάς το στη 1η θέση ανεξαρτήτως κατηγορίας.
Το Ευρωπαϊκό Focus ήταν το πρώτο Ford που εφοδιάστηκε πέρσι με τον νέο βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost, ο οποίος «στέφθηκε» Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς 2012. Το 2012, η Ford λανσάρισε επίσης το νέο Fiesta, και ακολούθησε το Fiesta ST (182 PS).
Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε οτι το Ford Fiesta σημείωσε 723.130 ταξινομήσεις πέρσι και πήρε τον τίτλο του παγκόσμιου best-seller στην κατηγορία subcompact. 
Η τελευταία επιτυχία του Fiesta έρχεται μετά την επιβεβαίωση ότι το παγκόσμιο μοντέλο Β της Ford σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2012 στη μικρή κατηγορία, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας παροχής αυτοκινητικών δεδομένων JATO Dynamics, με τους Ευρωπαίους καταναλωτές να αγοράζουν κατά μέσο όρο ένα νέο Ford Fiesta κάθε δύο λεπτά.
Η αύξηση πωλήσεων του Focus προήλθε από τη ζήτηση που παρουσιάστηκε στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Οι ταξινομήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 51% πέρσι, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Polk τουλάχιστον το ένα στα τέσσερα Focus που πωλήθηκαν παγκοσμίως ήταν στην Κίνα. Οι πωλήσεις του Focus στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 40% το 2012, συμβάλλοντας επίσης στην ενίσχυση της παγκόσμιας δημοτικότητας του αυτοκινήτου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRANSPORTER
test center