25 Χρόνια AutoΤρίτη: 2005-2006

2.673 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένας δημοφιλής «Ιταλός», ένα... χρυσό ιαπωνικό μοντέλο, μια αποκάλυψη και πλήθος ρεπορτάζ και αποκαλυπτικών θεμάτων απασχόλησαν τον κλάδο της αυτοκίνησης τη διετία 2005-2006.

Ρεπορτάζ και αποκαλυπτικά θέματα
Σε όλη του την πορεία το AutoΤρίτη είναι πιστό στα ρεπορτάζ που προκύπτουν μέσα από την καθημερινότητα και στα αποκαλυπτικά θέματα για τον οδηγό. Το 2005, λοιπόν, μερικά από τα θέματά μας τα οποία συζητήθηκαν αρκετά ήταν το ρεπορτάζ με τα παράνομα σαμαράκια των Δήμων, η μεγάλη έρευνα για τη νοθεία των καυσίμων και πώς να την αποφύγετε, η αποκάλυψη των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, αλλά και η έρευνα του πως μπορείς να… «αγοράσεις χωρίς λεφτά». 

Η αποκάλυψη του Peugeot 207
Το καλοκαίρι του 2005 ξεκίνησαν οι πρώτες διαρροές και στις αρχές του 2006 η Peugeot το αποκάλυψε επίσημα. Ο λόγος για το Peugeot 207 το οποίο ξεχώρισε για την οδηγική του συμπεριφορά, την σχεδίαση, αλλά και τις γρήγορες εκδόσεις του. Δημοφιλέστερο κινητήριο σύνολο για την Ελλάδα ήταν ωστόσο το 1.400άρι των 75 ίππων, το οποίο στη συνέχεια το έφερε και μέσα στο top 10 των πωλήσεων.

Η γέννηση του Toyota Auris
Το όνομα Auris βγαίνει από τη λατινική λέξη «aurum» που σημαίνει χρυσός και επιλέχθηκε για να αντικαταστήσει ένα ηχηρό όνομα στην ιστορία της αυτοκίνησης, αυτό της Toyota Corolla. Το Auris παρουσιάστηκε το 2006 και τότε έκανε αίσθηση τόσο με την εξωτερική του εμφάνιση, όσο και με την κεκλιμένη κεντρική κονσόλα στο εσωτερικό. Ο κινητήρας των 1,33 λίτρων ήταν το best seller, ενώ η υβριδική εκδοχή ήρθε λίγο αργότερα, το 2009. Αναφορικά με την πορεία του στην ελληνική αγορά, πάντα το Auris βρισκόταν ψηλά στη κατάταξη.

Ο θρύλος της Fiat στα μικρά: Grande Punto
Το όνομα Punto υπάρχει από το 1998 στη Fiat, όμως το 2005 αποκαλύφθηκε το Grande Punto το οποίο αποτέλεσε ένα μοντέλο θρύλο για την  μάρκα. Μάλιστα, η παραγωγή του σταμάτησε πρακτικά πριν λίγο μόλις καιρό, το καλοκαίρι του 2018. Το καλό value for money, η μοντέρνα εμφάνιση, η γκάμα των κινητήρων, αλλά και οι γρήγορες εκδόσεις Abarth ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά του. Στο πέρασμα του χρόνου το Grande Punto δέχθηκε βέβαια πολλές ανανεώσεις, μέχρι και στο όνομα (βλ. Punto Evo), όμως το DNA του Punto ήταν πάντα ο πυρήνας του.

Τα Golden Cars του AutoΤρίτη
Τα δώρα του AutoΤρίτη προς τους αναγνώστες του δεν απουσίαζαν ποτέ. Φέτος για παράδειγμα μέσω του διαγωνισμού - θεσμού Best Car μπορείτε να κερδίσετε 3 αυτοκίνητα, πριν 12 χρόνια ψηφίζοντας το “Golden Car” αυτοκίνητο της επιλογής σας, μπορούσατε να κερδίσετε μια ράβδο χρυσού!

ELASTIKA 2024
OPEL