Adventure 125άρια scooter για τους κακοτράχαλους δρόμους της πόλης

2.467 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2024)
Adventure 125άρια scooter για τους κακοτράχαλους δρόμους της πόλης

- Adventure εμφάνιση για τους λάτρεις της κατηγορίας.
- Από 2.500 ευρώ και μέχρι 15 άλογα.
- Ελαστικά μεικτής χρήσης για το χωριό ή το νησί.
- Ρεζερβουάρ έως 15 λίτρα για μεγάλη αυτονομία.

Adventure εμφάνιση για τους λάτρεις της κατηγορίας

Τα τελευταία χρόνια οι μοτοσυκλέτες Adventure ανεβαίνουν συνεχώς σε πωλήσεις και αποτελούν το «σημείο αναφοράς» στην αγορά μοτοσυκλέτας. Μόδα ή ανάγκη, ό,τι και από τα δύο αν ισχύει, αυτό ξεκινάει και περνάει και στα Scooter, με όλο και περισσότερους κατασκευαστές να βγάζουν τις δικές τους προτάσεις στην κατηγορία. Η επιθετική, με κοφτές γωνίες εμφάνισή τους είναι ένας βασικός παράγοντας που αυτά τα Scooter έχουν μεγάλη επιτυχία, ακόμα και στα Scooter 125cc, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο «αστικό τερέν».  

Από 2.500 ευρώ και μέχρι 15 άλογα

Μπορεί ακόμα να ζούμε τη «γέννηση» των μικρών Adventure Scooter και οι επιλογές να μην είναι χιλιάδες, είναι όμως αρκετές ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να έχει εναλλακτικές ανάλογα με τις ανάγκες και το γούστο του. Οι τιμές ξεκινάνε από τα 2.500 ευρώ (λίγο πάνω) και έτσι δεν χρειάζεται να βάλεις το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη για να ξεκινήσεις την «περιπέτειά σου» με ένα Adventure Scooter 125cc. Από άποψη επιδόσεων, οι κινητήρες τους αποδίδουν μέχρι 15 ίππους (που είναι το όριο της Α1 κατηγορίας), οι οποίοι είναι υπεραρκετοί για την κίνηση μέσα στην πόλη (ακόμα και στους πιο μεγάλους δρόμους), ενώ η κατανάλωσή τους κυμαίνεται  στα 2,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, κάτι που πέρα από όμορφα εμφανισιακά και με χαμηλό κόστος απόκτησης, τα κάνει και οικονομικά όσον αφορά το κόστος χρήσης. 

Ελαστικά μεικτής χρήσης για το χωριό ή το νησί

Μιλάμε κυρίως για τις πόλεις και τις λεωφόρους, όμως εκεί που τα Adventure Scooter έχουν πραγματικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα Scooter της κατηγορίας είναι όταν αντιμετωπίζεις πιο  κακοτράχαλα οδοστρώματα, δηλαδή περισσότερο στα στενά της πόλης, ή στο χωριό και το νησί. Εκεί λοιπόν έχεις την έξτρα πρόσφυση που χρειάζεσαι, χάρη στα ελαστικά μεικτής χρήσης, ενώ οι τροχοί των 14” και 13” εμπρός και πίσω αντίστοιχα, θα σου επιτρέψουν να πετύχεις την ισορροπία μεταξύ σταθερότητας και στιβαρής αίσθησης στις υψηλές ταχύτητες και ευελιξία στο αστικό περιβάλλον. Τέλος, να αναφέρουμε ότι  αν αντιμετωπίσεις χωματόδρομο το Adventure Scooter δεν θα σε κρεμάσει, διαπλατύνοντας έτσι τις περιοχές χρήσης του.

Ρεζερβουάρ έως 15 λίτρα για μεγάλη αυτονομία

Αναφερθήκαμε προηγουμένως στη χαμηλή κατανάλωση και αυτό, σε συνδυασμό με τα μεγάλα ντεπόζιτα που αυτά τα Scooter έχουν (από 9 έως 15 λίτρα), τους επιτρέπει την επίτευξη μιας μεγάλης αυτονομίας – και την αραίωση των επισκέψεων σε βενζινάδικο.  Τα Adventure Scooter μάλιστα αποτελούν ουσιαστικά ένα παρακλάδι των GT Scooter, κάτι που σημαίνει ότι έχουν το ντεπόζιτο στο «τούνελ», ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη, κάτι το οποίο προσφέρει καλύτερη κατανομή και χαμηλότερο κέντρο βάρους, συμβάλλοντας σε μια καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.

home pro
Test Center