Σε αυτοκινητόδρομους τριών ή περισσότερων λωρίδων κυκλοφορίας η αριστερή λωρίδα χρησιμοποιείται μόνο για προσπεράσεις και όχι για πορεία.

    Σωστή χρήση λωρίδας κυκλοφορίας

    99.467 Επισκέψεις στο άρθρο

    Αριστερή, έκτακτης ανάγκης και λεωφορείων… Ο λόγος για τις λωρίδες κυκλοφορίας στο δρόμο. Βέβαια πριν ασχοληθούμε με τις προαναφερθείσες, να αναφέρουμε πως όταν θέλετε να στρίψετε από δρόμο με παραπάνω από μία λωρίδες κυκλοφορίας, τότε οφείλετε να ακολουθήσετε την δεξιά λωρίδα αν θέλετε να στρίψετε δεξιά και αντίστοιχα την αριστερή αν θέλετε να στρίψετε αριστερά.
     
    Αριστερή λωρίδα: Σε αυτοκινητόδρομους ή οδούς ταχείας κυκλοφορίας τριών ή περισσότερων λωρίδων κυκλοφορίας χρησιμοποιείται αποκλειστικά από Ι.Χ ή μοτοσικλέτες και έχει το ρόλο της λωρίδας προσπέρασης, και όχι κυκλοφορίας (εκτός από περιπτώσεις μποτιλιαρίσματος που στις υπόλοιπες λωρίδες επικρατεί συμφόρηση).
     
    Λ.Ε.Α (Λωρίδα έκτακτης): Η λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.) απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε από ιδιωτικά και επαγγελματικά οχήματα. Προορίζεται αποκλειστικά για  οχήματα άμεσης ανάγκης και οχήματα συντήρησης των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ή των εταιρειών που εκμεταλλεύονται το δρόμο. 
     
    Λεωφορειολωρίδες: Η χρήση των λεωφορειολωρίδων επιτρέπεται για τα αυτοκίνητα συγκεκριμένες μέρες και ώρες της εβδομάδας. Αναλυτικά: 
    • Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 00:00 έως τις 06:00 και από τις 21:00 έως τις 00:00.
    • Σάββατο η απαγόρευση κίνησης ισχύει από τις 06:00 έως τις 16:00
    • Κυριακές και αργίες η διέλευση είναι ελεύθερη όλες τις ώρες
    Προσοχή τα παραπάνω ισχύουν μόνο για τις λεωφορειολωρίδες που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τις λωρίδες κυκλοφορίας. Σε διαφορετική περίπτωση απαγορεύεται η χρήση τους από τα αυτοκίνητα. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    PEIRAIOS LEASING
    moto