• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Με νεανικό χαρακτήρα το MPV της KIA

Εντυπωσιάζει η ξεχωριστή σχεδιαστικά πανοραμική ηλιοροφή

Κia: Νέο μικρό MPV στη Γενεύη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/2/2009

Tην ενίσχυση της γκάμας της Kia στη μικρή κατηγορία προαναγγέλλει το πρωτότυπο με την ονομασία No 3, που θα παρουσιαστεί στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα Picanto και Ceed, προτάσσοντας κυρίως νεανικό χαρακτήρα.

 
Το νέο πρωτότυπο της Kia δείχνει αρκετά δυναμικό αλλά και ελκυστικό σχεδιαστικά, με ευρωπαϊκό προφίλ, προερχόμενο από την ευρωπαϊκή σχεδιαστική ομάδα της Kia, της οποίας προΐσταται ο Πίτερ Σρέιερ. Εξωτερικά στο εμπρός μέρος το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στα τριγωνικά και με έντονες ακμές φωτιστικά σώματα ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πανοραμική γυάλινη οροφή που ενισχύει τον νεανικό χαρακτήρα του, παρέχοντας παράλληλα και μία έντονη πινελιά πολυτέλειας.
Το μήκος του μοντέλου ανέρχεται σε 4,045 μ. λίγο πιο «κοντό» από το Ceed (μήκος 4,235 μ.) και πιο μακρύ κατά 550 χιλιοστά. από το Picanto (3.495 χλστ.).
Χωρίς η Kia να ανακοινώνει για την ώρα λεπτομέρειες σχετικά με τα μηχανικά σύνολα που θα φέρει το νέο της μοντέλο, εκτός απρόοπτου, η γκάμα του θα περιλαμβάνει τον γνωστό μας από το Ceed 1.400 κινητήρα των 109 ίππων. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να δούμε κάτω από το καπό του και τον εντελώς νέο 1.200άρη των 78 ίππων που φέρουν και τα Hyundai i10 και i20.

Tags: HYUNDAI i10, KIA